Acemiyim ve Proje Çizimi Konusunda Yardım İstiyorum

madviper

Üye
Katılım
8 May 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
Selam Arkadaşlar;

Ben elektrik mühendisliğinden 2,5 yıllık uzatma sonunda yeni mezun oldum. Utanarak ve üzülerek söylüyorum ki mesleğime daha yeni yeni ilgi duymaya başladım ve öğrenmeye hevesim arttı. Stajımı yaptığım firmada işe de başladım fakat bilgisizliğimden dolayı henüz sığıntı gibi durmaktan başka yaptığım bir iş yok. Son birkaç aydır da bu yüzden forumunuzda sürekli olarak geziniyorum ve gerçekten çok faydalı oluyor, öncelikle bu yüzden forumun kurucularına ve ustalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Konuya gelecek olursak, ben okulda proje çizimi ve autocadle ilgili herhangi bir ders almadım. Şimdi bunun eksikliğini fazlasıyla görüyorum. Autocadi kurcalıyorum, forumlardan dökümanlar indirerek temel komutları falan öğreniyorum. Ancak elektrik projesi çizimi için de bilgi almak istiyorum. Gerilim düşümü hesabı, kesit hesabı, trafo-jeneratör seçimi, kompanzasyon hesabı gibi hesaplamaları ve bunların proje çizimi süresince öncelik sıralamalarını prosedürlerini adım adım öğrenmek istiyorum. Talep gücü nedir, kurulu güç nedir, güç faktörü nasıl hesaplanır, bu gibi ayrıntılara vakıf olmak istiyorum. Biliyorum çok şey istiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim, hepinize kolay gelsin.

Not: Konuyu daha önce CAD/CAM bölümüne açtım ancak ilgi görmediği için buraya taşıdım. Yanlışım varsa maruz görün.
 
hayırlı olsun madviper.
senin şu an bulunduğun durumları sıkıntıları bizlerde yaşadık. elbet okulda öğretilenlerle iş hayatında öğreneceklerin çok farklı olacaktır.
öncelikle emoya kaydını yaptır. uşak emo şubesi bana her konuda yardımcı oldu hala da olmaktadır. megep kitapları var onları inceleyerek işe başlayabilirsin. emo web sitesinden iç tesisleri yönetmeliği ile topraklama yönetmeliğini indirip inceleyebilirsin. diğer yönetmelikleri daha sonraya bırak. nette mevcut autocad anlatan siteler var hazır çizimler var işine yarayacak çizimleri indirip detaylı inceleme yapabilirsin. daha sonra tanıdığın bir mimara git 2 katlı bir evin mimari projesini isteyip mimari proje üzerine elektrik projesi çizmeyi öğrenirsin. mimari proje bulamazsan bende bir çok var bana yaz sana gönderirim. çizdiğin projenin çıktısını alıp nasıl katlandığını öğrenmendede yarar var. ihtiyacın olan Gerilim düşümü hesabı, kesit hesabı, trafo-jeneratör seçimi, kompanzasyon hesabı gibi hesaplamalarını emo ajandasında bulabilirsin.
başka konularda yardıma ihtiyacın varsa yardımcı olurum. kolay gelsin .
 
çok teşekkür ederim ilgin için. mezun oldum da daha çıkış belgemi diplomamı falan almadım. emoya kayıt için çıkış belgesi yeterli oluyo mu peki?
 
evet çıkış belgesi yeterli olur. emonun istediği başka belgeler daha vardır bizzat gidip sorabilirsin. transcript e de ihtiyac duyuyorlar. transcriptten sonra smm belgesi çıkarabilrsin. smm için seminerler var. 1 hafta sürüyor tahmin edersem. eğer yüksek gerilimle ilgili dersleri almışsanız ag ve yg için smm belgesi veriliyor. aksi halde sadece ag için smm belgesi alıyorsunuz.
 
merhaba arkdaşlar bende teknik eğitim fak den mezun oldum. proje çiziminde çalışıyorum
madpiverin durumunu çok iyi bi şekilde anlıyorum şu an aynı sıkıntıları okumuşlar olarak bizler bu ülkde hep yaşıyoruz ama ademçelikin dediği gibi de okulla olcak işler değil bunlar iş yerinde sorumluluk aldıkça çizdeikçe öğreniliyor..
benim de bi sorum var
ototkette elektrik tesisat proje çizimini anlatan bi kitap ismi biliyor muusnuz meslek resmi kitapları çok ama bunun bilgisayar desteklisini bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirm
herkese iyi çalışmalrdiler saygılarımı sunarım.
 
Elektrik Devreleri 1-2 ders notların ve kitapların ile temelleri sağlam atmaya başlayabilirsin bence.Özellikle elektrik devreleri 2 kitaplarında AC devreler ile her türlü teorik bilgiyi kavrayıp çözümlü örneklerle hakim olabilirsin.Böylece kompanzasyon hesaplarını jeneratör seçimlerini gerilim düşümü hesaplarını yapman için hiçbir sabit formüle ihtiyacın kalmaycaktır.Kalıp formüllerden kurtulup sonuç bulup yorumlar duruma kısa sürede gelebilirsin.
 
merhaba arkadaslar ben suan elektrık muh okuyorum ve okulumuzda aydınlatma ve kuvvet projesi cizimi için bi kurs açıldı kursun sonunda sertıfıkada verılıcek bu kursa fiyatından dolayı suan gıtmeyı dusunmuyorum kendım öğrenebileceğimi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım gıtmelımıyım bu sertifikanın bana bı yararı olurmu
 
abilerim ne dıyosunuz bu durum hakkında kayıtların bıtmesine bi kaç gün kaldı tavsiyelerinizi beklıyorum simdiden tesekurler
 
Bilginin fazlası olmaz.Programınızı zorlayıp,kursa katılmakta yarar var.
 
Paranız varsa gidin ama eğitim veren okulun paralı kurs açması garip.
Bu kursun fiyatı ve süresi (saat olarak) nedir merak ettim.
Belki bende giderim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst