Access Point

gk39

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
94
Puanları
1
selamlar

bir noktada adsl kullanıyoruz.hem kablo ile lan'dan hem wireless'den kullanılıyor.kablo ile araya swich koyarak 200 mt öteye interneti kablo ile taşıyoruz.taşıdığımız 200 mt uzaktaki noktaya bir kablosuz verici koymak istiyoruz.

sormak istediğim de budur.access point denen cihaz bu kablodan aldığı internet sinyalini kablosuz olarak dağıtmaya mı yarar.şifre falan konur mu?

teşekkurler
 
Modeminizin ayarlarından access pointe izin vermelisiniz...O zaman söylediğiniz işi yapabilirsiniz.Şifre de koyabilirsiniz...Yeterki onu IP adresine ve kullanma kılavuzuna sahip olun...(Kablosuz modemden kablosuz olarak çoklayıcı olarak ayarlayabilirsiniz;tabiki cihaz modemi görebilecek mesafedeyse ama en sağlıklısı access pointe sizin yaptığınız gibi kablo ile bağlamak) ..... ;)
 
ve şöyle bişi ekleyeyim access point için port açabilmeniz için modeminizin buna musade etmesi lazım mesela ttnet ten almış olunan bazı modemler ek port açmayı ve bununla internet kullanımını yasal olmadığını kabul ettiğinden ek IP almanıza izin vermez ..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst