.aca ve .apa Uzantılı Dosyalar

MoSTaR

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
82
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba elimde iki adet .aca ve .apa uzantılı dosya var. Bnların allen brandley dosyası olduğunu söylediler. Doğru mudur? Ben Allen Brandley hiç kullanmadım. Eğer doğruysa bunları hangi programlar açıyor bilgi verebilir misiniz?

İyi çalışmalar dilerim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Apa uzantısı panelview back up dosyası sanırım. AB'e sorarsanız daha kesin ve çabuk cevap alırsınız.
 
merhaba;

hex viewer ile bakarsanız ilgili file hakkında daha kesin bilgi elde edersiniz.

hex view ile file içerisindeki stringlere bakınız.

genelde header bilgileri görünür.

genelde kullanılan bir yöntemdir .

iyi çalışmalar.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu arada .aca değil .acd olacak yanlış yazmışım. .acd ye hex wiever dan baktım rslogix 5000 de yazıldığını söylüyor. .apa ile ilgili birşey çıkmadı hex wieverdan ama aslan72 arkadaşımın dediği panelview'ı inceleyeceğim.
 
apa uzantısı pba olamasın eğer eğer pba uzantısıysa panelbuılder ile yazılmış panel de yazılmış programdır
 
acd dosyası plc yazılımı olan dosya apa ise panel yazılımının derlenmemiş yani mer uzantılı runtime hale getirilmemiş dosyasıdır.

acd rs logix ile yazılmış plc programıdır, apa uzantı proje halindeki panel program dosyasıdır (üzerinde çalışma yapılabilir fakat panele veya pc'ye yüklenmez ) mer ise apa dosyasının çalıştırılabilmesi için derlenmiş halidir. Proje dosyası gibi üzerinde değişiklik yapılmaz. Mer uzantıları Apa ya dönüştürmek gerekirse yardımcı olabilirm.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
.acd RsLogix'te açabileceğiniz PLC dosyasıdır.
.apa ise Factory Talk View'de açabileceğiniz HMI dosyasıdır, bu dosya operatör panellerindeki dokunmatik ekranları çalıştırmak için kullanılabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst