AC MOTOR ÇALIŞMA VOLTAJI NEYE BAĞLIDIR?

fabayi

Üye
Katılım
23 Tem 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
23
Arkadaşlar merhaba,
Bazı AC motorların çalışma gerilimleri, frekansları birbirlerinden farklı. Bunları etkileyen faktör nedir? Stator sarımı nasıl olmalıdır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Aslında frekans derken motor devrini (dev/dak, RPM) kastettiniz sanırım, çünkü çift sarımlı şekli (Örneğin dehlander asenkron motorlarındaki gibi) çıkıştaki milin devir sayısını değiştirir, bunlara çift devirli AC asenkron motorları da denilir. Megep Dökümanları'ndan bu konuya bakın. Çalışma gerilimleri genelde 220, 220/380 veya 380 volt AC olabilir. Konu hakkında daha fazla bilgi için 3 fazlı asenkron motorlara yol vermede yıldız/üçgen çalıştırma ve asenkron motorlar (Stator sargıları) konusunu MEGEP dökümanlarından detaylı araştırarak inceleyin. Asenkron motorlardaki kutup sayısı ile motor deviri arasında ters bir orantı bulunur, kutup sayısı arttıkça devir (RPM) düşer.

Çıkıştaki devri farklı olan 3 fazlı asenkron motorları için frekans konverterleri denilen motor sürücüleriyle çok geniş devir kademelerinde bu asenkron motorlara uygulanan frekans değiştiği için mil çalışma devri de değişebilen ayrı bir uygulamasıdır. Onun dışında tek fazlı veya 3 fazlı tüm asenkron motorlar Türkiye'de 50 HZ, Amerika ve bazı Avrupa devletlerinde ise 60 HZ ile çalışırlar. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst