AC Elektrikle ilgili bir sorunum var

erkan1525

Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
268
Puanları
1
Yaş
36
Slm üstadlar. Konuyu aşırı dallandırıp budaklamadan kabaca anlatayım. Bizim sular dondu her türlü yöntemi denedim işe yaramadı. Su iletkendir diye suya elektrik veriyim bir miktar ısınır açılır diye düşündüm fakat suya başladığım kablolarda elektrik yokmuş gibi hiçbirşey olmadı. Test etmek için kablonun iki çıplak ucunu bir bardak suya koydum banamısın demedi. Sonunda sinirlenip penseyla kısa devre yaptırdım bomba gibi kablo patladı ama suya sokunca hiçbirşey olmuyor. 7-8 sene önce çok uğraşırdım su ve elektrikle toprağa 100 m uzunluğunda su döküp her iki ucuna elektrik verince bile acayip kıvılcımlar çıkıyordu ama şimdi ne yaptıysam gıram kıvılcım veya ısınma yok. Ölçü aleti 210 gösteriyor her türlü aleti çalıştırıyor kısa devrede kabloları yakıyor ama suya etkisi sıfır. Her an çıldırabilirim. Bunun sebebi nedir acaba?

(Bu arada tehlikeli falan biliyorum ama her türlü önlemi de alıyorum merak etmeyin.)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
suya tuz ekleyip yine dene kısa devre etmiş gibi olmasa da yine patlama olacaktır. su değil tuzlu su iletkendir.


Genellikle yanlış bir kanı olarak, suyun çok güçlü bir elektrik iletken olduğu düşünülür ve elektrik akımının öldürücü etkilerini iletme riski bu popüler inanış ile açıklanır. Su içindeki tüm elektriksel özelliği sağlayan etkenler, suyun içinde çözülmüş olan karbondioksit vemineral tuzların iyonlarıdır. Su, iki su molekülünün bir hidroksit anyonu ve bir hidronyumkatyonu halini alması ile kendini iyonize eder, fakat bu elektrik akımının yaptığı iş veya zararlı etkilerini taşımak için yeterli değildir. ("Saf" su içinde, hassas ölçüm cihazları, 0.055 µS gibi çok zayıf bir elektriksel iletkenlik değeri saptayabilirler.) Saf su, oksijen ve hidrojengazları içinde de çözülmüş iyonlar olmadan elektroliz olabilir; bu çok yavaş bir süreçtir ve bu şekilde çok küçük bir akım iletilir. (Elektroliz, elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemine denir.) (vikipedi)
 
suya tuz ekleyip yine dene kısa devre etmiş gibi olmasa da yine patlama olacaktır. su değil tuzlu su iletkendir.....
Ama abicim su aynı su kuyu suyu bu hidroforla pompalanıyor. Daha önce dünyanın kıvılcımı çıkıyordu şimdi bir bardak suda bile 0 kıvılcım.
 
suya toprak üzerindeki elementler iletkenlik kazandırıyordur.
bence sen suya elektrik vermek yerine normal olanı yap kablo ucuna rezistans bağlayıp onu sok suyun içine
 
Son düzenleme:
EVet haklıymışsınız suya tuz karıştırınca dans etmeye başladı demekki bizim kuyu suyunda değişiklik olmuş. Daha saflaşmış olmalı... SOnuç olarak donan boruları çözemiyoruz
 
kuyuda suyu çekmek için emişli bir hidraformu kullanıyorsunuz.eger öyle ise kuyunun içindeki borunun ucunda klepede vardır.tabi boruda kalan su donacaktır.dalgıçla suyu çekip hidroforun yanında bir depoya aktarıp hidraforu ordan basabilirsiniz .tabi dalgıçtan gelen boru eğri büğrü olmamalı.dalgıç durdugunda borudaki suyun geri boşalması gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,803
Son üye
ERSEDAT

Yeni konular

Geri
Üst