AC Devresi ve DC Devresi Kolaylığı

Katılım
16 Eki 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
28
İyi Forumlar,

Ufak bir baskı makinası için elektrik devresi hazırlamak istiyorum. Elektrik bilgim fazla yok yeni başlıyorum. Alternatif akım devresi mi yoksa direkt akım devresi mi hazırlamak daha kolay olur?

Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İlk defa yapacaksanız, dc çünkü her zaman güvenlik önce gelir. Ayrıca direkt akım değil doğru akım. AC beni korkutuyor, o yüzden maliyeti biraz fazla olsa bile DC akımı tercih ederim yerinizde olsam.
Bunlar dışında, kolaylık zorluk diye bir şey yok. Muhtemelen devreyi internetten bulacaksınız, malzemeleri sipariş edeceksiniz ve lehimleyeceksiniz. Lehimlemenin uzun sürüp sürmemesi ve bulduğunuz devrenin çalıştığından emin olmanız sizi zorlayacaktır. Malzemelerin orjinalini alacaksanız da özdisan ı tavsiye ederim. Başınız ağrımaz, devre çalışmadığında hatanın sizde olduğunu anlarsınız. Bunlar dışında bir zorluk göremiyorum.
 
Son düzenleme:
baskı makinası ile devre hazırlama kolaylığı arasında nasıl bir ilişki var ?
 
Teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst