Ac den dc cevırme

ercan_33

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
47
Slm arkadaslar bende jenarator 4.5 kw var kaynak makinasini calıştırıyor 90 amp kaynak makınası amma bıraz zorlanıyo jenaratör acaba kaynak makınası kabloları ac den dc yapsam yanı dc dıyot taksam yararı olurmu degısıklık yaparmı bır vıdeo da gordum bırı ark kaynak makınanı +- kablolarını kesıp dc dyot takıyor acaba neden? Bılgılerınızı beklıyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Jeneratörünüz 4,5KVA mı 4,5kw mı?ikisi ayrı şeydir kaynak makinenizin giriş amperi kaç Amper?90 Amper kaynak akımıdır ve hiç bir kaynak makinesi girişi 90A değildir eğer 4,5KVA ise vede kalitesiz ucuz bir cihazsa kaynak yapacak elektrik gücünü vermeyecektir.4,5KVA yaklaşık 3,6 kw yapar birde jeneratör kalitesiz ucuz mallardansa bu 3,6Kw 2 kw bile olmaz etiketinde yazan değeri gerçek olmayabilir
direnç konusunda bilgim yok ama kaynakmakineleri AC elektrikle çalışır eğer DC kullanılıyorsa bunu kendi içindeki devre yapıyor siz DC verirseniz hem kaynak makinenizi yakabilir veya elektrik çarpması sonucu tehlike yaşabilirsiniz bence denemeyin!
 
Peki bu dönüsturucu kullansam zarar veri
Screenshot_20180517-051614.jpg
rmı

Yoksa bu 400 woltu 230 mı cevırıyor kaynak makinanın 250 wolt 2 gırısli jenaratorde 400 wolt 5 gırısli yerıde var bunu kopru olarak kullansam kaynak makinası zarar gorurmu???

Arkadaslar yardımınızı beklıyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu adaptörün herhangi bir elektriksel dönüştürme özelliği yok . Sadece normal 1 fazlı topraklı fişi olan bir cihazı , sanayi tipi 3 faz toprak ve nötrü olan prizden tek fazı kullanarak besleyebilmek için uydurulmuş bir malzeme .
 
Makinaya zarar verırmı kaynak makinasina
 
kaynak makinasının çıkışına diyod koymaktan bahsediyor olmalı ki o kaynak makinasında zaten olmalı yoksa tamircilerden bulursa bulur malzemecilerde yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst