AC de Akım ve Gerilim yönü..

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar ...
dc de akım + dan - dogru bir akış sözkonusu peki ac 2 alternans mevcut ve her alternansta akım veya gerilimin yönü değişmekte.O zaman bu faz ve nötr de bir değişikliğe yol açar mı?Yani akım pozitif alternansta faz dan nötr negatif alternansta nötr den faza dogru mu akar?Birde faz -toprak arasına bir cihaz bağlarsak ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hiç cevap yok mu?yardım lütfen...
 
sayın yonzoglu her ne kadar pratikte akım yönü + dan - ye doğru isede aslında elektronlar ters yönde hareket eder yani - den + ya doğru elektronların yönü dc ve ac için aynıdır
 
sayın yonzoklu arkadaşım elektrik tesisatlarında en çok yapılan hatalardan biriside toprak ve nötr karışımıdır.bu bence meslektaşlarımızın en çok dikkat etmesi gereken konuların başında gelmesi gereklidir.gelelim sorunuza bir kere çalışan cihazlar randımanlı çalışmaz topraklama zayıfladıkça gerilim düşeceğinden motorlar zarar görür örneğin tek fazlı devrelerde nötr toprağa toprağın nötre bağlıysa nötrün gevşemesi yada gelmemesi durumunda nötrde dönüşten dolayı faz olacağından cihazların tüm gövdesinde faz olur. en tehlikeliside budur. o yüzde K.A.Rolesi olsa bunların hiç birisi olmaz. yaptığımız hata daha başlangıçta ortaya çıkar düzeltilir. örneğin hiç bir arıza yok gibi görünen bi tesisata k.a.r bağlayın arızalar kendiliğinden çıkacaktır.slm. kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşkar, alternatif akımda pozitif alternasta akımın yönü fazdan nötre doğrudur. peki negatif alternasta akımın yönü nötrden faza doğru mudur? eğer böyleyse negatif alternasta nötrden faza akım akacağından (akım aktığı için de gerilim de muhakkak vardır, 0-(-220)=+220v eder) nötrü tuttuğumuz zaman çarpılmamız lazım ayrıca kontrol kalemi göstermesi lazım ... peki bunlar neden olmuyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst