Ac akım değerine göre plcye çıkış göndermek

aykutkerem

Üye
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar. Ac akım ölçüp ayarladığımız akım değerine gelince +24 volt çıkış veren bir cihaza ihtiyacım var. (Bir nevi pressure swich mantığıyla çalışacak). akım trafosu ve analog modül kullanmadan bu mümkün müdür? Mümkün ise marka model tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
termik röle kullanılıp akım istenen değere set edilebilir. devamlılığı sağlamak için termik kurma butonu otomatik konumuna alınmalı. tabii böyle bi kurguda zaman gecikmeleri kaçınılmazdır.
 
Son düzenleme:
Enda'nın ampertreleri var akım trafosu kullanmadan 5A kadar ölçüm yapabilirsiniz. Haberleşme desteğide var ayrıca.
 
Kırım makinasında kullanacağım. Boşta çalışma akımı 13A Kırım yaptığı esnada 24-32 A arasında geziyor. İlk atımda 42 A pik Akımı gördüm. 26 Amperin üzerinde 10 saniyeden fazla kalırsa çıkış alacağım. Endanın ampermetresi gördüm elimizde var ama 5 A, ayarlı solidstate kullanmayı düşündüm ama tek fazlı var elimizde arızalanması durumunda motoru 2 faza düşürüp yakma riskinden dolay vazgeçtim. Akım trafosu ve düşürücü modül kullanacağım. Akım trafosundan aldığım 0-5 Amperi 15 metre uzakta plcnin yanına koyacağım modüle gireceğim modülden de 4-20mA çıkış alıp plcye gireceğim. Akım trafosu ve modül arasına 15 metre kablo çekmem hassasiyeti bozar mı? Ne tip kablo kullanmalıyım? Kullanacağım ekipmanların fotosu ekte.
IMG_1107.JPG
 
AykutKerem Merhabalar;
Akım trafosu çıkışı ile modül arasında 15 metre olması bir hassaiyet kaybına neden olmaz,
Ancak ,Merak ettim siz bu sistemi niçin kullanacaksınız motoru aşırı akımdan korumak veya akıma göre malzeme besleme falan mı yapacaksınız.

Kolay Gelsin
 
Kırım makinasında kullanacağım. Boşta çalışma akımı 13A Kırım yaptığı esnada 24-32 A arasında geziyor. İlk atımda 42 A pik Akımı gördüm. 26 Amperin üzerinde 10 saniyeden fazla kalırsa çıkış alacağım. Endanın ampermetresi gördüm elimizde var ama 5 A, ayarlı solidstate kullanmayı düşündüm ama tek fazlı var elimizde arızalanması durumunda motoru 2 faza düşürüp yakma riskinden dolay vazgeçtim. Akım trafosu ve düşürücü modül kullanacağım. Akım trafosundan aldığım 0-5 Amperi 15 metre uzakta plcnin yanına koyacağım modüle gireceğim modülden de 4-20mA çıkış alıp plcye gireceğim. Akım trafosu ve modül arasına 15 metre kablo çekmem hassasiyeti bozar mı? Ne tip kablo kullanmalıyım? Kullanacağım ekipmanların fotosu ekte. Ekli dosyayı görüntüle 51002
Elinizde akım trafosu ve 5 A AC girişli röle çıkışlı ENDA ampermetre var ise yeterlidir. Çevirici ile maliyeti artırmanın hiç gereği yok.
 
Blendajlı kablo kullanmanızda fayda var. 15metre uzun bir mesafe değil ama gittiği yer önemli parazit almıyorsa hassasiyette pek bi etki oluşturmaz . Zaten mA civarindaki oynamalar pek önemli olmasa gerek uygulamanızda
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst