Acı Biber Ömrü Uzatır mı?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Acı-biber-ömrü-uzatır-mı.jpeg


Baharatların ve acı yiyeceklerin hastalıklann tedavisinde yararlı olduğu düşüncesinin uzun bir geçmişi var. Yeni bir araştırmanın bulguları da bu düşünceyi destekler nitelikte.

Vermont Üniversitesi'nden tıp profesörü Benjamin Littenberg ve öğrencisi Mustafa Chopan'ın yaptığı araştırmada 16.000'in üzerinde Anıerikalının, 23 yıl boyunca takip edilen beslenme ve sağlık verilerinden yola çıkılmış.

Katılımcıların kırmızı acı biber tüketimi ile ölen kişi sayısı ve ölüm nedenleri incelenmiş. Sonuç olarak acı biber tüketenlerin toplam ölüm oranının daha düşük olduğu tespit edilmiş. Uzmanlara göre acı biberin yaşam süresini uzattığını söylemek şu an için iddialı bir ifade olsa da acının sağlığa yararlı olduğuna dair birtakım tahminler var.

Bunlardan biri acı biberin acı olmasını sağlayan kapsaisin adı verilen maddeyle ilgili. Kapsaisinin mikroorganizmaların çoğalmasını ve obeziteyi önlediği, koroner kan akışını düzenleyen hücresel mekanizmalarda rol oynadığı düşünülüyor.

Aslında biberin yaşam süresi ile ilişkisine dair yapılan ilk çalışma bu değil.Çin'de gerçekleştirilen ve 2015 yılında The BMJ'de yayımlanan araştırmada da acı biber tüketimi ve toplam ölüm oranı arasında ters orantı olduğu gözlenmişti. Yeni araştırma ile bir önceki çalışmada elde edilen bulgular desteklenmiş oldu. (Pınar Dündar)

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Şubat 2017, Yıl 50, Sayı 591, Sayfa 16, 17, Tekno-Yaşam, Acı Biber Ömrü Uzatır mı?
 
Maalesef ülkemizde geçerli olmayan bir araştırma, hayatlarımız pamuk ipliğinde ve dünyada görülmeyen ölüm sebepleri ile öncü olmaktayız!
 
Ülser hastası olduğum için bana yaramadığından %100 eminim. Hatta çok az miktar tükettiğimde saatlerce süren mide ağrısıyla boğuşuyorum. :(
 
Bence acı biber bir işkence yöntemi olarak bulunmuş olabilir tarihte,insan niye kendine böyle bir eziyet ederki diye düşünmüşümdür hep ama dediginiz gibi ömrü uzatıyorsa, ömrünü uzatmak isteyenler yesin :)
 
Ben acıyı severim. Kan dolaşımını hızlandırır. Şekeri düşürür (tip 2 şekerde). Ağrıyı keser. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür.
Sadece biber değil bütün baharatlar faydalıdır. Baharatlı yemek yiyenlerin daha sağlıklı olduğuyla ilgili makaleler okudum.
 
biber candır canandır omlet yaparsan kırmızı pul biber,kimyon ve karabiber mutlaka koyarım...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,292
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst