ACİLL Yardım Lütfen ELEKTİRONİK parçanın adı nedir.

mepst

Üye
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
42
Konum
istanbul
Merhaba Arkadaşlar.
Bu parçaların ne olduğu hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
1. Resimdeki DİRENÇ fakat internetten baktığımda 55Mohm yazıyor (Kapsül hapların büyüklüğünde böyle direnç ile ilk kez karşılaştım)
2. Resimdeki BOBİN olduğunu düşünüyorum fakat 4 çıkışlı hiç görmedim ve bunun büyüklüğünü nasıl bulacağım.

Bu parçaları İstanbul da bulabileceğim yer nerde var.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • a.jpg
    a.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 58
  • b.jpg
    b.jpg
    94.4 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
arkadaşlar bu arada ben amatör olarak uğraşıyorum. belki sorduğum şeyler herkesin iyi bildiği parçalar olabilir. :)
 
Merhaba.Birincisi % 99 direnç olarak da görünüyor,ama dirençlerde 4 ya da 5 renk kodu olması lazımdır,bir renk kodu eksik görünüyor,2.sinin arka kısmında ise bazı yazılar görülüyor.Bu yazılarda henry,milihenry (H,mH) ifadesi varsa bu bir bobin demektir,zaten omaj ölçümünde (Bir bacağı ayırıp da) belirli bir değere yükselip sonra hızla düşmüyorsa,elektrolitik bir kondansatör olmayıp,direnç olamadığı da bu halinden çok belli olduğu için ve omaj ölçümünde sabit bir omajı da gösteriyorsa,LCR metre ile de ayrıca bobin olduğu anlaşılıp bobin kısmıyla ölçümde çok makul değerler veriyorsa,üzerinde henry yazısı da mutlaka varsa bu bir bobindir.Bobin diye tanımlanan parçanın yan tarafından çıkan bu uçlar pcb üzerine bunu tam sabitlemek amaçlı da olabilir,elektrik bağlantısı omaj ölçümünde de hiç görülmüyorsa eğer.Destek amaçlı konulmuş da olabilir,elektrik bağlantısı veya bu devrede elektrik fonksiyonu hiç olmamış da olabilir,benim kendi düşünceme göre.

Sağlıkçı olarak yeni bir kayıt yaptırmışsınız bizim forumumuza,elektronik konularında,eğer elektronik teknisyeni,teknikeri,vb.elektroniğe daha yakın teknik bir eleman olmamanız durumunda,haklı olarak konuya biraz uzak olduğunuz bellidir,bu türden elektronik malzemeleri, satan yerler elektronik parça satışını (Örneğin besleme trafosu,çeşitli yarıiletkenler,direnç,kond. ,entegre,diyot,vb.) parakende satışını yapan,profesyonel ve amatör amaçla satış hizmetlerini bize sunan dükkanlardır.İnternetten de güvenilir ve çok popüler elektronik malzeme satışı yapabilen sitelerden yine bunları satın alabilirsiniz.

Öncelikle bozulan elemanları iyice görebilmek için bir büyüteçle etiket değerini çok iyi okuyup dükkana öyle gitmeniz veya dükkanda da tam olarak okuyamadığınız parçaları okumakta yetkili satış elemanlarından destek almanız da yine mümkündür.Bu parçaların tam bozuk olduğunu ölçerek mi tam karar verdiniz yoksa tahmini (rastgele) bir değişimle devrenin yeniden eski ve çalışır haline gelmesi için mi bu değişimi tam düşünüyorsunuz? Yani bu konuyu biraz daha detaylandırırsanız çözüm de belki daha kolay olur veya forumdaki tüm elektronikçiler bu konuda size daha kolay destek sağlayabilirler.İstanbul'da değilim şu anda ve size elektronik parça dükkanı tavsiyesi de yapamıyorum,kusura bakmayın.Kolay gelsin.
 
ikinci resimdeki evet bobin fakat yanında trans yazısını gördüm kartta yani diğer kenardan çıkan iki uçta bunu açıklıyor. primer ve sekondere sahip bir transformator gibi duruyor. hangi cihazın içi? söylerseniz öneride bulunabiliriz. (ben bir tahmin yapıyım elektro şok cihazımı?) genellikle tam adı,kodu belli olmayan bir malzeme ile esnaflar elinde olsa bile bir adet alımlarda çok çok düşük kâr olduğundan yok diyebilir. ama mesela bana 2 adet 100k direnç lazım derseniz yok diyemez. fakat kartta bu trafonun değerini bulmanız çok zor. birde bozuk gibi durmuyor.
 
kartın ortasında epoxy kaplı bir chip var işlemcili bir kart. bu trafo yüksek gerilim üreteci amaçlı kullanılmış ama, siren olabilir, ultrasonik nebulizator olabilir.
 
İkinci resimdeki standart bobin üzerine az turlu 2. sargı yapılmış (yanık/arızalı olduğunu düşünmüyorum) üzerinde makaron ile dağılmaması önlenmiş. Standart değil de özel fason üretim. 1. resimde kendin demişsin 55 Mohm yazıyor evet direnç.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.
1. resim multimetreye ait köprüyü yaptım fakat daha fazla sorun çıkmasını engellemek için orjinal parçası ile değiştirmek istiyorum. fakat internetten baktım 55Mohm direnç yok 56Mohm var bununla değiştirsem ne gibi sorun olur acaba.
2. resim lazer metre ye ait zannediyorum sesin yansıması ile çalışan bir metre. bu parçanın orta daki ayakları kısa devre veriyor. arızalı olduğunu düşünüyorum. fakat üzerinde yazı gibi birşeygöremedim siyah makarona benzeyen bir şey ile kaplı.
 
2. remde orta ayaklar yansıtıcı-alıcı nın artı ve eksi ucuna gidiyor. kısa devre olduğu için arızalı diye düşünüyorum. yandaki ayaklarda kısa devre gösteriyor.
 
Resmin tamamını çektim orta ayaklar Altta siyah ve kırmızı kabloya gidiyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20151212_234646.jpg
    20151212_234646.jpg
    146.5 KB · Görüntüleme: 25
İkinci resimdeki standart bobin üzerine az turlu 2. sargı yapılmış (yanık/arızalı olduğunu düşünmüyorum) üzerinde makaron ile dağılmaması önlenmiş. Standart değil de özel fason üretim. 1. resimde kendin demişsin 55 Mohm yazıyor evet direnç.
2. remde orta ayaklar yansıtıcı-alıcı nın artı ve eksi ucuna gidiyor. kısa devre olduğu için arızalı diye düşünüyorum. yandaki ayaklarda kısa devre gösteriyor.
Bobinler zaten kısa devre olarak gözükür arıza değildir, çok sarıma sahipse ötmez omaj okunur!
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst