Abb Rvc 12

RaNGeR

Üye
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar
elimde ABB RVC12 reaktif kontrol rölesi var
bunda aktif / reaktif oranını ayarlamayı nasıl yaparım
birde
kondansatörler 1-2-3 diye girip 1-2-3 diye çıkıyor
bunu 1-2-3 3-2-1 diye nasıl ayarlarım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Reaktif / Aktif oranı tanjant değeridir. örneğin %14 oranında endüktif reaktif/aktif istiyorsak 0.14 sayısına karşılık gelen açıyı buluruz (bilgisayarınızdaki hesap makinasını bilimsel moda getirip 0.14 yazın sol üstte bulunan inv (tersleme) kutucuğunu işaretleyip tan tuşuna tıklayın) açı 7,97 derece olarak karşımıza çıkar daha sonra cos tuşuna tıkladığımızda açının kosinüsünün 0.99 olduğunu buluruz.
ABB dahil bir çok Reaktif güç rolesi cos değerine göre çalıştığı için (bazı yeni tiplerde direk tan değeri yazılabiliyor) bu şekilde cos hesabı yapılır.
Not: Pratik olarak bu hesabı yapmaya gerek yoktur girilebilecek cos değerleri ya 1 ya 0.99 yada 0.98 olmalıdır.

Bu ön bilgiden sonra sizdeki cihazın ayarları:
1- Mode tuşuna bastığınızda manuel ayarlara geçersiniz
2- + ve - tuşlarına aynı anda basrak yeni ayarları manuel olarak girebilirsiniz. Bu ayarlardan sonra cihaz yeni ayarlara göre çalışmaya başlar. Ayarlar sırası ile şöyledir ve bunlar ekrandan da görülür.
3- Mode tuşuna basılarak cos set sayfasına geçilir + - tuşları ile cos yazılır. 0.7end<cos fi<0.7kap SORUNUZUN 1 KISMI
4- Mode tuşuna basılarak faz sırası (açısı) sayfasına geçilir (burada yükün fazlar üzerindeki durumuna göre ayar yapılır)
5- Mode tuşuna basılarak c/k ayar sayfasına geçilir. c: ilk kademedeki kondansatör kVAR k: Akım trafosunun oranı (ilk kademe 10 kVAR akım trafosu 400/5 ise =80 hesap 10/80=0,125 ayrar değeridir.) 0.01<c/k<3 arasında
6- Mode tuşuna basılarak gecikme (DELAY) sayfasına girilir. Fabrika ayarları 40 saniye 1<gecikme<999 saniye
7- Mode tuşuna basılarak adımlar (STEPS) sayfasına geçilir. Her çıkış için istenirse iptal edilir "0" devamlı devreye alınır "F"
8- Mode tuşuna basılarak linear (doğrusal) yada Circular (dairesel) seçim sayfasına gidilir. SORUNUZUN 2 BÖLÜMÜNÜN CEVABI BURADA linear: son devrede olan ilk devre dışı circular: ilk devrede olan ilk devre dışı.
9- Mode tuşuna basılarak REGENERATİVE sayfasına gidilir. Bu çok güzel bir ayardır cos değeri kapasitife geçtiğinde burada altarnatif cos fi girilir.
10-11-12- Mode tuşuyla bundan sonraki 3 sayfa koruma içindir OVERVOLTAJ Aşırı voltaj UNDERVOLTAJ düşük voltaj OVER THDV Tehlikeli voltaj. İlk ikisine kapasitörler tek tek devre dışı edilir üçüncüde hepsi birde devreden çıkartılır.
13- Tekrar Mode tuşuna basıldığında otomatik çalışmaya yeni ayarlar ile devam eder.
 
teşekürleredremit
bu ABB RVC12 açıklamasıdeğil ama sanırım işi anladım
pazartesi bi denicez bakalım bizim cihazda bu ayarlar nasıl yapılır
 
Sizdeki ABB likit kristal ekranlı ve 3 tuşlu olandan değilmi? (MODE, +, - ) Farklı bir sürüm olabilir cihazınızın menülerini yazarsanız sevinirim. Forma katılan arkadaşlar için örnek teşkil eder. Bu tip canlı örnekler ile role ayarları konusunda daha fazla fikir sahibi olabiliriz.
 
sorunu hallettim
menüleri tam olarak yazıcam yarın yada öbürgün bi not almam lazım önce işlerin yoğunluğundan alamadım not
faz olarak 90 girilmişti tesisatı inceledim ve 30 olması gerektiğine karar verdim
şimdi %13-16 arası
 
atladıgınız bısey var arkadaslar cıhazın set edıldıgı acı degerıne gore akım trafosunun baglantı seklınıde kontrol etmelısınız.. iii çalışmalar
 
arkadaslar abb rvc 12 de f1 hatası yanı dusuk akım arızası neden gelır veya basına gelmış olan varmı acaba
 
Akım trafosu büyük seçilmiş olmalı.
 
bizdede abb rvc12 röle var. Daha önceden kapasitifden ceza yiyorduk. kondansatörleri küçülttüm biraz şimdiki sıra 10,5,5,20,20,20,20,25,25 u anda eskisine göre az ama hem endüktif hemde kapasitifde cezada. Grup sırası nasıl olmalıdır böyle bi durumda
 
Geçen akım değeri 500 amper seviyelerinde akım trafosu 1250/5 amper takılı F1 hatası veriyor akım trafosu yüksekliğinden yapabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst