ABB PM-554 CPU ile Haberleşme

Eko serilerinde standartta 1 adet (485)port mevcut.
Seri port haberleşmelerinde aynı anda 1 protokol aktif olur.(ethernette porttlar üzerinden birden fazla protokol kullanabiliriz.)
Bunuda modbus olarak konfigure ettiğinizde plc ye online olmak istediğinizde sıkıntı yaşamamak için com ayarlarının yapıldığı yerde
ENABLE LOGIN parametresini YES yapınız.
Configure ettiğiniz baud party ayarlarının aynısını online-->communication sekmesi altında da aynı olduğuna emin olunuz.
Modbus için yaptığınız yeni ayarlara göre buradaki haberleşme ayarlarını da yaparsanız modbus haberşemesi yaparken kabloyu söküp tk503 ü taktığınızda sorun hallolmuş olacaktır.
Eğer bu ayarları yapmadan com portu modbus olarak konfigure ettiyseniz RUN svicini stopa alıp resetledğinizde plc içerisindeki programı boot etmeyeceğinden default ayarları ile plcye baglanacaktır.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalari Bilgileriniz için çok sağolun.
Bir sorum olucaktı. Elimde ABB PLC PM eth 564 modeli var. Bu plc den hem modbus tcp(C# dan veri okuma ve gönderme) hemde rtu(Enerji analizör var) okuma yapmak istiyorum. TCP tarafını yaptım.
TCP ile RTU aynı bloğu mu kullanıyor? Aynı adreslere mi veri yazıyorlar?? Yoksa ayrı bir blok tanımlayıp rtu yu ordan mı okuyacağım?
Teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst