abb acs800 2 ayrı kontrol

mef3000

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
228
Puanları
1
Yaş
39
Bir adet Abb acs800 inverterimizi profibus üzerinden s7300 plc ye bağlayıp scadamızdan frekans yazıp start stop yaptırabiliyoruz.Fakat ayrıca hiç plc ve scadayı kullanmadan ayrı bir panodan sadece digital girişleri kullanarakta kontrol etmek istiyoruz.panoyu kurduk fakat ne yazık ki motoru bu şekilde çalıştıramıyoruz.Bunun için yapılması gereken herhagi bir parametre ayarı var mı yoksa profibus üzerinden bağlıyken digital girişleri kullanamazmıyız?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bunun için ext1/ext2 seçimini kullanmak istedim.Ext1/ext2 seçimi için DI2 yi ayarladım.seçim yapabiliyorum.Ama ext1 start-stop comm.cw ayarlayıp ext1 ref i com.ref ayarlayıp,ext 2 yi start stopu DI1 ext2 ref com.ref ayarladığım zaman.motor ext1 de yol alıyor.ama ext2 ye aldığımda ise yol almıyor.aynı şekilde tersini yaptım ext 1 DI1 ve com ref dediğimde ise yol alıyor ama bu sefer ext2 yi seçtiğimde yol almıyor. macro ayarı factory plc PPO type 1 dvp0 acaba bunlardan biri ile alakalımıdır?
 
Bunun için Hand/Auto macroyu kullanıp giriş çıkışlarını ona göre ayarlaman lazım. Factory makro seçimi ile olmaz o iş.
 
İnverterin mutlaka harici terminalden frekansı up-down oluyordur(Bir çok markada tespit ettim) Kataloglarını okursanız aradığınız çözümü bulacaksınız..

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst