ABB ACS550 ve AC800 için Devre Kesici Seçimi

izmirial

Katılımcı Üye
Katılım
14 Haz 2010
Mesajlar
163
Puanları
51
Yaş
33
Konum
İzmir
Merhaba;

Ben 1.5 yıldır otomasyonda çalışmaktayım. Bilirsiniz her şirkette yıllardır orada çalışıpta hiçbirşey bilmeyen kişiler olur. ACS550 ve ACS800 serisi driver'ları yoğunlukla kullanmaktayız. Driver'ın üstündeki kesici için seçimi Motor Koruma Şalteri MS112 veya Tmax tipi şalter kullanarak yapılmakta. Ben bunu araştırıp duruma itiraz ettim. GG serisi sigorta kullanılması gerektiğini belirtmeme rağmen yaşım genç olduğundandur galiba beni dinlemediler. 2 driver'ında yabancı manuallerini didik didik okudum, sıkça sorulan sorular tipindeki pdf dökümanları indirip okudum ve hızlı kesici tipteki(bıçaklı sigorta) kullanılmasını(kısa devre korumasını) yazıyor

Sizlerin bu konudaki yorumu nedir? Driver arızalanırsa ABB bunları garanti kapsamına alır mı ?

İyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kesinlikle hızlı sigorta kullanılmalı. GG olabilir hatta GS tip yani hem aşırı akım hem de kısa devre korumalı bir sigorta daha iyi olur. Garanti kapsamı önemli değil siz bunu yaparsanız cihazı ve cihazın içindeki yarı iletkenleri korumuş olacaksınız.
 
Kaan Bey;
Sitenizden özgeçmişinizi de okudum
Bizimkileri de sizin Demir-Çelik fabrikasında staja göndermek lazım(Gerçi biraz büyükler ama olsun)
Kendilerini tekrar uyaracağım, uyarınız için tekrar teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst