abb acs150 inverter harici buton ile kontrol

Katılım
20 Eki 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
29
acs150 sürücü dı1 çıkışını butonla çalıştıracağım yani kontaktör üzerinden geçireceğim kontaktör çekince çalışaşak bırakınca stop edecek bunun için hangi parametreyi değiştirmem lazım yardım ederseniz sevinirim iyi çalışmalar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bunin icin kontaktor kullanmak zorunda degilsiniz.

Surucu uzerinde 24v cikis var oradan bi anahtara baglayin.anahtar cikisini surucunun uzerinde run ya da yon bilgisinin oldugu bir klemens vardir oraya girin.

Parametreleri inceleyin orada harici kontrolle alakali bir parametre olmali onu secin.

Zaman bulabilirsem devre semasini ve parametresini gonderirim
 
Sayfa 6 da bağlantı şeması mevcuttur. Start-stop kontağını gösterildiği gibi kontaktörün NO kontağından geçirin. İstediğiniz işlem olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • ACS 150.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 74
resimde görüldüğü gibi sürücünün 5 .pini 24 volt çıkış veriyor.kesin emin olmak için ölçün.o pinden bir kabloyla çıkın , anahtara gir çık yapıp 8.pine (stop/start )girin.gnd ve com isimli pinlere de köprü atın.anahtarı çevirdiğinizde motor ileri yonde çalışmaya başlaması gerek.

ayrıca bir manual koyuyorum.orada farklı devreye alma modları da var.inceleyebilirsiniz.

mesela sayfa 72 de başka bir bağlantı yöntemi var onu da kullanabilirsiniz.hangi parametreyi değiştirmeniz gerektiği belirtilmiş.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    125.5 KB · Görüntüleme: 86
  • TR_ACS150_UM_C.pdf
    3.2 MB · Görüntüleme: 55
3 kablolu makro Bu makro, sürücü geçici butonlar ile kontrol edildiğinde kullanılır. Üç sabit hız sağlar. Makroyu etkinleştirmek için 9902 UYGULAMA MAKROSU parametresinin değerini 2 (3-KABLOLU) olarak ayarlayın.

parametre ayarlamada sıkıntı yaşıyorum. yukarıda belirtilen şekilde yapıyorum ama sonuc alamıyorum .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst