AB PLC'ye Uzak Erişim

nazmi

Üye
Katılım
6 Kas 2007
Mesajlar
176
Puanları
1
LAN da kullanığım plc ye uzaktan erişmek istiyorum.lan üzerinde mevcut kullandığı bir port varmı yoksa kendimiz mi oluştuyoruz.Bunun için extra bi ayarlama yapmak gerekiyormu?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Son düzenleme:
teşekkürler makdeniz buraya kadar tamam ama benim istediğim uzak yani wan ağı üzerinden erişmek. Bunun için modemin portlarını kullanmak gerekiyor. AB hangi portu kullanıyor dışarı çıkmak için. Yani plc yi bağladığım IP yi modemin hangi portuna yönlendirmem gerekiyor.
 
opcenum üzerinden çıkıyor yani uzaktan direk çekemezsin araya ya bir pc koyac ona uzaktan bağlanacak sın yada araya eternet çevici koyacaksın o cihazı bağlayıp ona uzaktan bağlandıktan sonra plcye bağlanacaksın senin anlayacağın öyle port ayarı ile direk cihaza bağlanazsın sadece veri çekebilirsin onunda yolu dediğim gibi windows opcenum ile istediğin data bloğundaki değeri okur ve değiştirirsin rslogx 500 ile bağlanma yok diye biliyorum bulursan banada haber ver
 
kullandığım plc ethernet portlu ve bir ıp si var. Bu plc ye mevcut network üzerinden bağlanabiliyorum.Wan üzerinden yani uzak ağdan bağlanmak için ab nin hangi portu kullandığını ve uzaktan bağlanmak için gerekli protokol ayarları varsa bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.(plc micrologix1100)
 
Bununla ilgili deneme ve çalışma yapan yok mu?
 
ben de aynen sizin dediğiniz gibi bağlanabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bulabildiniz mi?
 
Öncelikle yakın zamanda bizzat ben denedim.Şirkette wifi üzerinden slc 05 serisi plc ye ağda olduğum için program atıyorum burada sıkıntı yok çünkü ağ lokal Şirket dışında olduğum zaman vpn üzerinden ağdaki server girip dosyaları açıp indirebiliyorum kameralara bağlanabiliyorum.yazıcıdan çıktı alabiliyorum vs Eğer bunları yapabiliyorsam uzaktan plc ye online olabilirim dedim şirket içinde wifiyi kapattım kendime ait olan vınn modemi açık vpn ile servera bağlandım fakat server izin vermedi.çünkü vermiş olduğu ip lokal ip değil Ancak bunun olması mümkün eğer serverüzerinden bağlanacaksanız vpn den dışarıdan gelen portlara izin vermeniz gerekmektedir.buda biraz riskli durum.Kesin ve güvenli çözüm evon denilen bir cihaz var rockwell e ait piyasada bu tip bir çok cihaz var bu cihazın çalışma mantığı sadece internet girişi sağlamanız yeterli isteğe göre rs232 rs 485 etehernet, modem sim card vs özellikler mevcut siz uzaktan direk arayüz programı ile bağlanıp plc yi online olarak görebilir yada uyumlu haberleşme protokolündeki cihazlarala veri alışverişi yapabilirsiniz.Ayrıca ve ayrıca sistem orada bir bilgisayara bağlıysa o bilgisayardan team viewer tarzı programlarla bağlanabilirsiniz ama tek sınıktı oradaki bilgisayarda bu programların yüklü driverlerin tanıtılmış com protlarının ayarlı olmuş olması gerekmektedir.
Bu kadar bilgi yeterli olacağını düşünüyorum
 
Uygun portu açıp uzaktan bağlanabildinizmi (güvensizde olsa )
Bağlandıysanız bunun için hangi portu kullandınız.Benim için önemli olan bağlanmak güvenlik değil.Sadece bağlanmak ve bunu ek bir donanım kullanmadan yapmak.Bunu yapabiliyorsanız paylaşabilirmisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst