A.G. kısadevre+güç+kesit hesabı tek dosya

Selam arkadaşlar:
Bir konuyu teyit etmek açısından yardımlarınızı bekliyorum.380V,381HP motor gücündeki,soğutma grubuna 800A bir kompakt şalter bağlayacağım.Schneider NWH serisinden,bu şalterin kısa devre akımı 40kA, ben sistemi 3(3X120mm2)+70'lik kablo ile yaklşık 100m. besliyorum.Buradaki kısa devre akımını nasıl hesaplayacağım.Seçilen şalter doğrumudur.Ayrıca Schneider ürünlerinin micrologic 2.0 serisi açtırma üniteleri 10 seneden sonra problem çıkartıyor ve yedek parça bulmak ya zor ya çok pahalı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamlar ;
Bana kimse cevap yazmadı ama ben kendşm bir takım verilere ulaştım.Tşk
 
Federal elektriğin sitesinde güzel açıklamalar var.Tşk
 
arkadaşım ben ilgiliyim ama epostan yok
 
teknikadam_41 forma göndermiş olduğunuz kısadevrehesap.xls dosyasının üstünden bir hayli sene geçmiş. ancak bu çalışma bana da lazım oldu. dosyayı indirdim ellerinize sağlık. öğrenmek istediğim bir kaç şey var yardımcı olcak kimse varsa cevaplayabilir mi? S"k (MVA) neden 500 kabul edildi? Pcu (kW) nedir? neden 11kW dır? başka bazı ag kısa devre hesapları inceledim; indirici merkezden itibaren hesaplamalar alınmış. Ag kısa devre tayininde indirici merkezden itibaren mi hesaplamalar alınmalıdır?
selamlar saygılar.
 
500MVA kabuldür gerçek değeri enerji sağlayan kurumdan edineceksiniz. Pcu bakır kaybı olup trafo gücüne göre değişir kullanılan trafonun kataloğunda bellidir.
 
Merhabalar,
Teknikadam_41 öncelikle emeğinize sağlık. Birkaç sorum olacak. Direnç ve reaktans formüllerinde geçen 22.5 ve 0,08 sayıları nerden gelmektedir? formüllere baktığımda direnç için metraj da gerekmekte. Ama Excell inizde kablo uzunluğu formüle dahil edilmemiş. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
kablo direncini hesaplarken farklı hesaplarda bazı katsayılar kullanılıyor. mesela burada 22,5 kullanılmış. bu nedir yardımcı olabilir misiniz?
 
AG de transformatörden Ag dağıtım panosuna baralara , Ag çıkış kablosuna ve oradan AG havai ve kablolu hatta oradan abone irtibat kablosu , anakolon hattı kolon ve linye hatları ve sortiye kadar uzanan ve IEC 60909 a göre yapılmış bir kısa devre proğrmı var .Aynı zamanda NH ve TMŞ ve W otomatlarıda seçiyor.Kablo kesitlerini sa devreye göre kontrol ediyor.Nh ve w otomat ve TMŞ leride açma zamanlarını bulup hesap ebiliyor .İlgi duyan varsa arasın.
Merhaba burada direk paylabilir misiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst