A.G. havai hat tesislerinde ağaç kesimi

Katılım
18 Tem 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
59
A.G. havai hat tesislerinde ağaç kesimlerinin mevzuattaki yeri nedir ? Bu ağaçların kesilmesi görevi kime aittir? arıza Bakım onarım servisine mi yoksa park bahçelere mi, bu ağaçlar nerde olursa kesilir yani belediye sınırları içinde olanlar mı ? vatandaşın tapulu arazisinde olanlarmı ,esas konu şu zamanında tedaş tarafından vatandaşa ait bahçenin içine dikilen ve bu vatandaşın abonesine ait olan 5 direkli bir Şebeke var. vataandaş bu şebekenin altına zeytin ağaçları dikmiş ve bahçe 60 cm kuru otla kaplı bir halde, ayrıca vatandaş bahçeyi komple 1m yüksekliğinde duvar ve üstünede tel çekmiş vede kapısı sürgülü büyük bir kapı vede kilitli oturan yok, yani arada bir uğranıyor. burada şiddetli rüzgar la birlikte bu hat altındaki ağaçlardan birin dalı tellere değip kısa devre yaptırıyor ve yerdeki kuru otlar tutuşup yangın çıkarıyor. bilirkişide beni bu ağaçları kesmediğim için suçlu gösteriyor. bahçe dışından bu dalların tele değip değmediği belli olmuyor ve bizde bu hattın bakımını yaparken bahçe kilitli olduğundan girmedik, ayrıyeten zeytin ağacının kesilmesinin yasak olduğu doğrumudur. mahkemem için yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
"Yanlışın içinde doğru aranmaz" sözüne bayılıyorum.
1-Vatandaş arazisinde Tedaş'ın direğinin hattının ne işi var?
2-Madem böyle bir durum var burada oturan vatandaş hakkını hiç mi aramaz?(Yurt dışındadır eve ayda yılda bir uğruyordur olaydan haberi yoktur amennah)

Yanlış yerde olan A.G. havai hatta vatandaşın arazisindeki zeytin ağacı problem çıkarıyorsa burada oturan şahıs madur hattı ordan geçiren kimse suçludur. Hane ve arazi sahibi mahkemeye verse o direğin de o hattında kalıdırılması gerekir.
 
Mevzuata göre vatandaşın arazisine mülkiyet vatandaşa ait olduğu için direk dikilmez (abone branşmanı bile olsa). İlla dikilecekse an'a yani iki tarla arasına dikilir. Hattın bakımı yapılırken bu hususlar gözönüne alınarak direklerin yeri değiştirilebilir, sehimleri alınabilir, veya direk ara mesafesi 50 metreden fazlaysa araya direk ilavesi yapılarak tellerin birbirine çarpması önlenebilir. Genelde ağaç direkli şebekede sehim sorunu vardır, ağaç direk yerine demir direk tercih edilmelidir. AG hatlarda iletken ağaçla temas etse bile sigorta atmaz. Bundan dolayı kısa devre olmayacağı için elektrik kesintisi olmaz. AG şebeke ağaçlı araziden daha sık direk atılırsa (25-30 metrede bir) sorunsuz çalışır. Ağaçlı bölgede eğer yerleşim yoksa açık iletken kullanılmalı (aster, pansy, rose) eğer direkler evlere çok yakınsa alpek kablo kullanmalıdır. Alpek kablo kullanmaktan (zorunlu kalmadıkça) kaçınmalıdır.
 
peki vatandaşın duvar ve duvarın üstü tel örgü ile çevrili vede kapısı kilitli bahçesine girip zeytin ağacını kesmenin dayanağı nedir? bu görev kimindir, vatandaş davacı olursa ne olur? ve bunlara ait kanun maddeleri nelerdir?
 
kofra ve sayacın duvar dışına konmuş olması gerekirdi.bu durumda da bahçe içindeki hat ağaç iletken vs. dağıtım şirketince bağlayıcı olmazdı.
 
Soruma cevap tam olmadı, lütfen soruyu cevaplayın? vatandaşın duvar ve duvarın üstü tel örgü ile çevrili vede kapısı kilitli bahçesine girip zeytin ağacını kesmenin dayanağı nedir? bu görev kimindir, vatandaş davacı olursa ne olur? ve bunlara ait kanun maddeleri nelerdir?
 
Soruma cevap tam olmadı, lütfen soruyu cevaplayın? vatandaşın duvar ve duvarın üstü tel örgü ile çevrili vede kapısı kilitli bahçesine girip zeytin ağacını kesmenin dayanağı nedir? bu görev kimindir, vatandaş davacı olursa ne olur? ve bunlara ait kanun maddeleri nelerdir?

yapılan yanlışın farkındasınız umarım.
burada size verilen cevaplar sorduğunuz soruların cevapları değil.kaldı ki bu sorulara burada cevap alamazsınız.
vatandaşın bahçesine direk dikerek hat çekilmiş olması yanlış.
buradaki söylem bundan öteye geçmeyecektir.
 
vatandaşın mülküne girip bence bu tarz bi kesim yapmanız uygun olmaz. bunu vatandaşın yapması doğru olur.
sizin yapmanız gereken 15 gün ihbar süresi verip abone kolon kablosunu sizin uygun gördüğüz direğe bağlaması için kablonusunu çekmesini ve direkler vatandaşa ait'se şebekemizden ayırmasını veya ayıracağınızı belirtmeniz direkler xedaş'a aitse sizin toplamanız gerekmektedir bence.
bizim burada da çok bahçe içerisinde direk var. biz toplamıyoruz fakat bahçe içerisinde olan direkte lamba varsa ve bizimkiler uygunsuz olduğu için söküyor. bunun üzerine vatandaş direğinde kaldırılmasını istiyor. mecburen kaldırıyoruz.

normal'de bakım ekibimiz ağaç'ları kesmektedir. fakat sizin durum farklı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst