Aşağıda ki devreyi breadboard üzerine kurmam lazım

Katılım
19 Eki 2014
Mesajlar
93
Puanları
1
Aşağıda ki devreyi breadboard üzerine kurmam lazım. Bu devre ile dc motor yön kontrolü yapmak istiyorum. Fakat nasıl kuracağım hakkında bir fikrim yok.
Board üzerine kurmayı anlatabilecek ya da çizilmiş bir resim gönderebilecek olanınız varsa, şimdiden teşekkürler.

Güzel bir kaynak buldum, sizce işimi görür mü?
http://www.instructables.com/id/H-Bridge-on-a-Breadboard/?ALLSTEPS
 

Ekli dosyalar

  • yarimkopru.jpg
    yarimkopru.jpg
    13.8 KB · Görüntüleme: 27
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
breadboardun mantığını biliyormusun, yan çizgiler ve paraleller içten nasıl bağlı falan? onu bildikten sonra bunu kuramamanın ihtimali yok
 
Board mantığını biliyorum. +ve- kısım dikey kısa devre ve 5liler ise yatay kısa devre oluyor vb. Zaten bunları anlatan birçok resim var fakat sekli boarda aktaramıyorum.

Merhaba,
Acilen breadboard üzerine elimde şeması ve malzemeleri bulunan her devreyi kurabilmem lazım. Fakat nett'de ne kadar karşıma bununla ilgili açıklama çıksa, yetersiz kalıyor. Benim şemaya bakıp gördüğümle, board üzerine kurulmuş hali çok farklı oluyor. Elinizde hem şeması hem de boarda kurulmuş hali bulunan devreler varsa lütfen bana gönderin.
Sizce zor mu?
En kısa sürede nasıl öğrenebilirim?
Bu konuyu açık açık anlatan pdf ya da kitap ismi var mı?
Şimdiden sağolun.
 
bunu tarifle ya da şekille anlatmak çok zor. Bilen birinden birebir yardım alarak çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.
 
Bu konuda bir çizim ile yardımcı olabiliriz ancak devrede bulunan transistörlerin neler olduğunu belirtmelisin. Ayrıca devre girişinde bulunan ın1 ve ın2 uçlarını nasıl kontrol edeceksin.
 
board üzerinde hangi deliklerin kendi arasında kısa devre hangi deliklerin biribirinden izole olduğuna bakıp kağıt üzerindeki semayi kurabilirsin.
 
basit devrelerle başla flipflop gibi transistör gibi elemanların bacaklarını nette gördüğün gibi açıp aynı şekli vermeye çalışma olduğu gibi sok bread boarda ama dikkatli ol kısa devre olacak şekilde değil her bacak ayrı sıradaki deliğe girecek yani board önünde düz durduğunu varsayalım transistörü yan sokacksın yazılı kısma sana bakmayacak yada arka kısmı aynı şey diğer elemanlar içinde geçerli
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst