Aşırı Kompanzasyon Nedir ?

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar bu konuda bilgim pek yok aşırı kompanizasyon nedir_?nasıl olur_?zararı nedir_?yada böyle bişey var mı_?
:rolleyes:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aşırı kompanazasyon, kompanazasyon panosundaki kondansatör gruplarına ait kontaktörlerin yapışarak kondansatörleri sürekli devrede tutmasıyla sisteme aşırı şekilde kapasitif enerji yüklemektir. yada röle ayarlarının yanlış yapılması sonucunda yine sisteme gereğinden fazla kapasitif enerji yüklemektir. hesap hatası sonucu büyük değerde seçilen kondansatörlerde aşırı kompanazasyona sebep olurlar.
 
acıklaman ve paylasımın ıcın sağol repledim seni
 
Aşırı kompanzasyon, gereğinden fazla işletmede endüktif reaktif veya kapasitif reaktif yüklemen kaynaklanır. Aşırı olarak endüktif reaktif veya kapasitif reaktif yüklenilmesine aşırı kompanzasyon denir. Aşırı kompanzasyonun birçok nedeni olabilir.
 
bir nedeni de sistemde sabit kondansatörlerin unutulması,tabi sistemimizde trafomuz var ve güç kullanımımız az olunca.

benim de bir sorum olacak sayın forum arkadaşlarım.kompanzasyonla ilgili tüm sorunlar için bir konu açabilirmiyiz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aşırı kompanzasyonun bir tek zararı vardır.sayacınızdaki kapasitif değer yükselir.eğer sınırların içerisinde kalmasa bağlı bulunduğunuz dağıtım şirketinden elektrik faturanız cezalı kesilir.
 
bilgileriniz için tşkr ederim
 
slm kardeş öncelikle aşırı kompanzasyon tek zararıfaturana caza gelir aşır kompanzasyon devreye aldığın kondansatör güçlerinin büyük olmasa yada yaptığın hesaplamanın yanlış olması yada fazların üzerinde oluşan yüklerin dengeiz olmasından kaynaklan ır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst