Aşırı kompanzasyon faturaya nasıl yansır

Monofaz sayaçlar sadece ısıya dönüşen Omik yükleri ülçerler. Kondansatörleri Floresanlara seri bağlarsan, bir miktar gerilim artışı olur ve floresan biraz daha parlak ve kararlı çalışır. Paralel bağlarsan, kendine ve Dağıtım trafosuna faydalı olursun.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Floresanlar endüktif mii?Yoksa kapasitif mi aygıtlardır acaba arkadaşlar.
 
Güzel bir soru eğer floresan ise endüktif bir aygıttır elektrikte oluşan kapasitif harmonik genelde ups lerden kaynaklanır çünkü ups ler elekriği tıpkı bir kondansatör gibi şarj ederler
 
cok kaliteli bir kompanzasyon bölümünüz var sizi tebrik ederim. ;)
 
Biz teşekkür ederiz bu bölüm sizler sayesinde bu hale geldi
 
senin sayacın yanlızca aktif akımı ölçtüğünden, aşırı kompanzasyon yaptığında sayacın yine yanlızca çektiğin aktif akımı ölçmeye devam edecektir. Dolayısıyla faturanda herhangi bir artış veya azalış olmayacaktır.

Diğer taraftan aşırı her kondansatör hattından daha fazla akım çekilmesi demektir ki, böyle fazla bir akımın hattından çekilmesini istemezsin herhalde...

Sözün özü bu çok gereksiz bir uygulama olur
 
Ev sayaçları sadece aktif gücün tüketimini yazar.Kondansatör ise kapasitif güç olduğu için sana hiç bir faydası olmaz.Gerksizdir yani.
 
zaten evlerde müstakil mekanlarda bu tip uygulamalara teknik şartnamede izin verilmemiştir.gerek yok denmişdir.kondansatörü illa bağlıcam dersen bu sana aşırı akım olarak dönecekdir
 
Dostum Sİsteme İhtİyacindan Fazla KondansatÖr YÜklersen Sayacinda Kapasİtİf Tarİfeye Dahİl İse Faturaya Kapasİtİf Olarak Yansir.yanİ AŞiri Kompanzasyona Neden Olur.bunun Bedelİnİde Ödersİn. O.k.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst