Aşırı Kapasitif

sayın meslektaşlarım bukonuyla ılgılı aynı sorun basıma geldı ama çözüm
kael fırmasının ürettıgı multı ampermetreler var yardımcı kontaklı yanı kaynak makınası çalıştıgın da kondastör kontaktörünü devreye alıyor yanı sorun kaynak makınası anıakımlar çektıgı ıcın beyın anı çekemıyor buyuzden reaktif sorunuyla karsılasılıyor bu cıhazı kullanırsan çözüm mutlaka ulasırsın

DAM-C Dijital Ampermetre & Aşırı ve Düşük Akım Koruma Cihazı


http://www.kael.com.tr/turkish.html

KOLAYGELSİN
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
akaya kardeşim.Sizin tavsiye ettiğiniz ampermetre kontağı ile,sadece 1 kondansatör devreye alabi-
lirsiniz.Kaynak makinalarında,yük sürekli olarak değiştiği için kondansatör ihtiyacı da sürekli olarak
değişir.O nedenle,tavsiye ettiğiniz uygulama kesin çözüm olamaz.Eğer sistem hep aynı tempoda sü-
rekli olarak çalışan sistem ise denemekle çözüm bulunabilir.Eğer sürekli değişen bir sistem ise,tristörlü çözüm dışında çözüm yoktur.
 
ArkadaŞlar ben a.kaya arkadaŞin dedİgİ ampermetreyİde kullandm ama malesef sonuÇ alamadim Şİmdİ entes role kullanacam bİlmİyorum o nasilbİ sonuÇ verİr.ben varkombİyİ bu yil 20 yere kullandim memnunum ama bence bu tÜr yerlerde tutmuyo .ayrica tavsİyelerİnİz İÇİn teŞekÜrler
 
KETSSS ' Alıntı:
Şİmdİ entes role kullanacam bİlmİyorum o nasilbİ sonuÇ verİr
Biz de denedik. Aynı sonucu alırsın. Rölede alma saniyesini mümkün olduğunca kısa tutmalısın.
Röle baştan al baştan bırak modunda olursa hiç faydası olmaz. Kael varkombi-12'de mod 2 de, Entes RG3-12CS de ise program10'da olmalı ki anlık müdahale edebilsin.
Kolay gelsin.
 
merhaba lar öncelikle şu söylemek istiyorum. reaktif güç kontrol rölesine tek akımrölesimi kullanıyorsun. eger kullanıyorsan bunu 3akım trofosu baglana bilen rekatif rölesiyle degiştir .birde akım trafosu uçlarını dogru baglaman gerekir zaten ck ayarını otomatik yapıyor eger dogru baglamazsan yanlış ölçme yapamana sebeb olur . başarılar.
 
arkadaşlar benim sorunum bi kaynak atölyesinde 4 adet 2 fazlı kaynaklar var.her biri 7.5 kw.bunun yanında hızar aydınlatma vs.ben burayı bi türlü kompanize edemedim güç rolesini varkombi kael.ecs.vs.. kullandım ama olmadı.sonunda kaynakları bireysel kompanize ettim yine olmadı.sorun şu ben tüm kondansatörleri devreden çıkarıyorum hala role devrede kapastıf enerji var diyo.role bu yuzden alıcılar çalıştıgı halde devreye kondansatör almıyor.ama bu arada reaktif ilerliyo.yani 1 haftadır ugraşıyorum yapamdım sizlerin böyle yerler için uyguladıgınız bi sistem varmı.bide şehir şebekesinden kapastif enerji gelebilirmi.yani yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Selam arkadasim
senin sorun dedigin bizim icin basit bir uygulama. Cunku benzer bir uygulama yaptik. Eger istanbulda iseniz gidip bakabiliriz. Sorunun cozumu ALRON dinamik kompanzasyon. Uygulamamizda ise 6 adet difaz 350-450kw punta kaynak makinasi var ve calisma suresi 0.2- 0.5saniye.
Tristorlu bir sistem bile koymuslar. Hem oranlari kurtaramamis hemde zirt-pirt tristor patlayinca arastirip bize ulastilar. Adamlarin panosunu alip zarar gormesin diye havabalonlu naylonla paketlettik ve layik oldugu yere koyduk. Bizim sistemi devreye aldik. Sonuc tabiiki muhtesem. Anneanelerimizin teknolojisi (yani statik kompanzasyonla) ile tabiiki ve asla yapilamaz. Cunku alron sistemi her fazi tamamen birbirinden bagimsiz hem kapasitif hem enduktif kompanse eden ve 20ms icerisinde devreye giren bir sistem.
Istediginiz anda istanbul anadolu yakasinda sistemi isgunlerinde calisma saatleri icerisinde izleyebilirsiniz, olcum yapabilirsiniz.
Bu kadar kolay ve basit bir sorununuz oldugu icin sevinmelisiniz. Cunku cozumunuz hazir. bundan baska derdiniz olmasin.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst