Aşırı Kapasitif

KETSSS

Üye
Katılım
30 Kas 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar benim sorunum bi kaynak atölyesinde 4 adet 2 fazlı kaynaklar var.her biri 7.5 kw.bunun yanında hızar aydınlatma vs.ben burayı bi türlü kompanize edemedim güç rolesini varkombi kael.ecs.vs.. kullandım ama olmadı.sonunda kaynakları bireysel kompanize ettim yine olmadı.sorun şu ben tüm kondansatörleri devreden çıkarıyorum hala role devrede kapastıf enerji var diyo.role bu yuzden alıcılar çalıştıgı halde devreye kondansatör almıyor.ama bu arada reaktif ilerliyo.yani 1 haftadır ugraşıyorum yapamdım sizlerin böyle yerler için uyguladıgınız bi sistem varmı.bide şehir şebekesinden kapastif enerji gelebilirmi.yani yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trisrörlü tip hızlı kompanzasyondan başka çözümünüz yok.Fazla masrafa girmeden,sisteminizi komple
değiştirmeniz gerekir.
 
Arkadaş,
Mutlaka denemiş/kontrol etmişsindir ama, akım trafosu ve gerilim aynı fazdamı, ayrıca röle akımtrafosu giriş uçlarından k-l uçlarını ters çeviripde denedınızmı. Sistemdeki yeni elektronik veya eskı sistemdeki 3 sayaç grubuda, röle ile beraber kapasitif devre diyormu, yanı endek oranlarına baktınızmı veya eskı sayaçlarda ters dönme isteği oluyormu..
Bir kontrol etmen mümükünmü..
 
Kaynak işlerinde klasik kompanzasyon sınıfta kalıyor malesef.
 
Arkadaşların görüşlerine katılıyorum,kafama takılan ,zeybek arkadaşın değindiği konu ölçü devresinden emin olmak gerekir.kondansatörleri devreden çıkardığın halde sistemde endüktif alıcı varmı.Varsa ölçü devresinde hata var demektir.
Hızlı kompanzasyon gerektiğinde DYCOM arkadaşın ürettiği hazır sistemler var.http://dycom.com.tr/DinamikKompanzasyon/AnaMenu.html [email protected]
 
ArkadaŞlarbenroleyİdevre diŞibirakiyorumdevrede kondastÖr kalmiyor.ama hala sayaÇ kapastif gİdİyo.dedİgİnİz gİbİ dİnamİk kompanİzasyonun malİyetİ Çok yÜksek.
 
Sayaçtan sonra yüklere giden sigortaları indirerek, reaktif kapasitif yükü bulmaya çalışın. Sorunun adını koyalım, çözüm kendiliğinden gelir.
 
Arkadaşım, meşhur lafdır, Türkün aklı sonradan gelir diye; size mesaj yazdıkdan sonra düşünürken aklıma geldi. Sistemde sabit kondansatör grubu varmı. Sabit grubların rölenin akım trafosundan önce enerji alması gerekirki; röle devrede kondansatör var diyerek kapasitife geçip beklemede kalmasın. Sabir grubu (varsa) devreden çıkararak kontrol edermisiniz..
 
*sn zeybeğin dediği gibi sabit grup sürekli devrede olabilir.
*yükleri bireysel kompanze ettim demişsin bu yüklerden bir veya birkaçında kondansatörü şalter öncesi bağlamış olabilir misin? bu durumda yük devreye girmesede kondansatör devrede kalmış olur.
*Kontaktör yapışması olabilir kontrol etmeni tavsiye ederim röleye bakarsın o kademenin ışığı yanmaz yani kontaktör bobinini enerjilendirmez ama kontaktörün ana kontakları yapışmışsa kondansatör grubu devrede kalmış olur.
*röle ayarlarını prospektüsünde belirttiği gibi adım adım uyguladınız mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst