Aşırı Kapasitif Yük

vdemir445

Üye
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar, elektrik faturamızda aşırı kapasitif yükten dolayı ceza geliyor. sistemimizde KOMPANZASYON PANOSU var. Sistemde kompanzasyon devreye girmediği halde sayacımız kapasitif yazıyor. Sistemimizde 75-80 adet 3 saat süreli AÇİL AYDINLATMA KİTİ ve 20 kVAR 'lık UPS cihazı bulunmaktadır.. Akşamları sistemimizdeki yük yok denecek kadar azdır. Faturamız neden fazla kapasitif yazar, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kapasitifiniz,UPS ve armatürlerden kaynaklanabilir.Sayacınızın,8.8.0 endeks değerinden yararlanarak,ihtiyaç kadar,şönt reaktör koymanız gerekir.Forumumuzda,bu konu ile ilgili
olarak,faydalı bilgiler bulabilirsiniz.
 
arkadaşım sayın fahri yetiş in önerilerine katılıyorum senin yükün endüktif olmadığı için kondastörlerle klasik kompanzasyon yapman bi anlam ifade etmiyor ihtiyacın olan kapastif kompanzasyondur ki onuda şönt reaktörleriyle yapabilirsin saygılar........
 
akşam saatlerinde hiç yük olmaması UPS'in aşırı kapasitif yazdırmasına neden olur. Fahri bey'in dediği metodu uygula, işi bitir.
 
arkadaaşlara tamamiyle katılıyorum.
2 adet 150w. balastı seri baglıyarak 220v'a verebilirsin.
 
Evet UPS ler konusu doğrudur...
Acaba sayaçtan sonra konulmuş, sabit kondansatörler de var mıdır sisteminizde ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst