Aşırı akım röle sorunum?

ozayslmz

Üye
Katılım
22 Haz 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar hes de çalışıyorum.Son aylarda tek ünite çalıştığımızzda generatör aşırı akım arızası nedeni ile senkronizasyondan çıkıyorduk.Fakat aynı zamanda şebekeden beslendiğimiz hattan çiftçiler sulama nedeni ile güçlü pompalar ile hattımızdan sürekli giriş çıkış yapıyorlar.Şimdi ise hem çiftçilerin Şebeke hattını kullanmaları sona erdi hem de biz iki ünite çalışmaya başladık.Şu anda bu sorun ortadan kalktı.Benim anlamadığım konu bizim aşırı akım rölelerin şimdi çalışmamasının nedeni ne olabilir.Konuyu anlamanız açısından biraz daha bilgi vermek istiyorum.Rölelerimiz seg markadır.İlk başlarda tek ünitte çalıştığımız dönem günde ortalama 15 defa aşırı akım koruma dan generatör trip e gidiyordu.Ama bahsettiğim çiftçilerin sulama işlerinin bitmesi ve bizim iki generatör ile senkronizasyona girmemiz aynı döneme denk geliyor.Röle ayarlarımız da en son iki sene önce kontrol edildi.Edaş yetkilileri kontrole geldi ve onların düşünceleri röle ayarlarının tekrar yapılması ama röle ayarları kesinlikle değiştirilmemiştir.Birde rölelerin türkçe kataloğu olamadığı için edaş yetkileleri de pek bişey anlamadı.Arkadaşlar bütün tahminlerinizi öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Selam
Peki aşırı akım arızası toprak arızasımı yoksa faz aşırı akım arızasımı..Çünkü dediğinize göre bu çiftçilerin pompaları devreye giriyor çıkıyor diyorsunuz. Pompaların fazlara eşit dağılamamsından dolyı faz dengezisliği vs sebeplerden açmış olabılırmı.Çünkü şuanda dengeli yüktesiniz ve herangi bir sorun olmuyor. Anlattıklarınızdan aklıma bu geliyor..

İyi günler



arkadaslar hes de çalışıyorum.Son aylarda tek ünite çalıştığımızzda generatör aşırı akım arızası nedeni ile senkronizasyondan çıkıyorduk.Fakat aynı zamanda şebekeden beslendiğimiz hattan çiftçiler sulama nedeni ile güçlü pompalar ile hattımızdan sürekli giriş çıkış yapıyorlar.Şimdi ise hem çiftçilerin şebeke hattını kullanmaları sona erdi hem de biz iki ünite çalışmaya başladık.Şu anda bu sorun ortadan kalktı.Benim anlamadığım konu bizim aşırı akım rölelerin şimdi çalışmamasının nedeni ne olabilir.Konuyu anlamanız açısından biraz daha bilgi vermek istiyorum.Rölelerimiz seg markadır.İlk başlarda tek ünitte çalıştığımız dönem günde ortalama 15 defa aşırı akım koruma dan generatör trip e gidiyordu.Ama bahsettiğim çiftçilerin sulama işlerinin bitmesi ve bizim iki generatör ile senkronizasyona girmemiz aynı döneme denk geliyor.Röle ayarlarımız da en son iki sene önce kontrol edildi.Edaş yetkilileri kontrole geldi ve onların düşünceleri röle ayarlarının tekrar yapılması ama röle ayarları kesinlikle değiştirilmemiştir.Birde rölelerin türkçe kataloğu olamadığı için edaş yetkileleri de pek bişey anlamadı.Arkadaşlar bütün tahminlerinizi öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşım senin anlattığın senaryoya göre her şey normal problem yok.
ilk zamanlar hem çiftçiler yükleniyor hemde tek ünite çalışıyordunuz. bu da aşırı akıma sebebiyet veriyordu.
şimdi ise çiftçiler devreden çıktı hem de çift ünite oldunuz. aşırı akaım olmaması normal değil mi sence de...:?
 
generatörün trip e girmesinin teknik olarak açık karşılığı nedir?
Ayrıca durumunuzda bi anormallik yok bence üretim az iken tüketim çok hali ile 2 generatör yerine tek generatör ;dolayısıyla az güç üretimi aşırı akım normal bi durum gibi duruyor.
 
aşırı akım rölesinin çalışma ilkesini bir öğren ve hangi değişkenlere göre seçildiğini öğren muhtemelen ilk bağlama esnasında göz önüne alınan parametreleri değişmiştir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst