Ağaçların Networkü

tayik

Üye
Katılım
7 Ara 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Artik günümüz dünyasında nesnelerin interneti ile akilli cihazlarin birbiri ile haberleşmesini tartışdıgımız bu günlerde internetten yaptigim bir araştirmayi paylaşmak istiyorum.
İletişim ağının netwokun hayatın her alanında yeri olması yaşamin bir gereksinimi elbet bu amaçla insanlik varoldugundan bu yana kendi çevresiyle iletişim kurmak için çeşitli yöntemler arayip gelistirerek tarihden bu yana çeşitli işaret ve yazi şekilleri dil lehceleri ile modern dünya hayatinda yer almıstir.. iletişim haberleşme insanlarin yani sira diger canlilarinda gereksinimi olmuştur.

kisacasi karşilikli bilgiyi paylaşmak bir ihtiyaç.
bu noktada yer yüzünde insan eliyle oluşturulmuş elektronik networklerin en güzel örneklerinden biride bitkiler dünyasındadır.
Buna konuda ;
"Bilim adamlarının araştırmaları ağaç köklerin birbiriyle haberleşmesi bazı sürpriz sonuçlar getirdi. Böceklerin işitme yeteneğini ölçmede kullanılan oldukça hassas ölçüm teknikleri ile Bristol Üniversitesinde keşfedildi ki, kökler sürekli olarak bir klik sesi yayınlıyor. Bu klik sesi ile kökler birbiriyle haberleşerek toprak içerisinde hareketlerine devam edebiliyorlar. Bilim adamları köklerin bu hareketini böceklerin bir nesneye üşüşmesine benzetiyorlar. Kökler toprağı bilinçli bir şekilde birbirlerinden çok fazla ayrılmadan, yada çok fazla iç içe geçmeden en efektif bir şekilde araştırarak vitaminleri ve suyu bulabiliyorlar.

100 ve 400 hertz arasında (saniyedeki devir sayısı) ağaç kökleri sesi tespit edebiliyor ayrıca tespit etmekle kalmıyor bu sese doğru büyüyor diye açıkladı PLEASED projesinin araştırmacı profösör Stefano Mancuso. Kendisi bu sıralar araştırmalarıyla ağaçların bu yeteneğini kullanarak neler geliştirebileceğini arıyor."
Son söz Yerin altinda agaclari birbirine bağlayan dev bir ağ var ..
Yani Hayat ağının bir parçası olarak yeni yazılarımda görüşmek üzere
Tayfun Ayık
Provis Bilişim Hizmetleri
www.provisbilisim.com
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst