Ağırlık Sensörü

Bana bir biçimde strain gauge ile çözülebilecekmiş gibi geliyor, belki çubuğun uç tarafına geçirilmiş ikinci bir borunun(taşıyıcı bir kılavuz) belli ağırlıktaki bükülmesini değerlendirecek bir sistem ile..

Doğru mu anlamışım,
ucuna bir boru geçireceğiz, ucuna ağırlık geldikçe boruyu aşağıya çekecek. bir sistemde bu çekmeyi ölçerek ağırlığa karar verecek. El kantarı gibi...

Eğer böyle diyorsanız mantıklı olmakla birlikte kafama şu soru takılıyor;

Tek tarafı mesnetli gibi bir durum söz konusu. Bunun ölçümü doğru sonuç verir mi sizce?
 
geçen sene win fuarında 3 boyutlu cisim taraması yapan bir ürünü görmüştüm.ses dalgaları ile cismin 3 boyutlu resmini alıyor.cizmin hacmi belli olunca gerisi kolay olur.bu şekil bir çözüm işine yarayabilir.
 
geçen sene win fuarında 3 boyutlu cisim taraması yapan bir ürünü görmüştüm.ses dalgaları ile cismin 3 boyutlu resmini alıyor.cizmin hacmi belli olunca gerisi kolay olur.bu şekil bir çözüm işine yarayabilir.

İlginç, Mantıklı ve PAHALI :rolleyes:
 
sn demirdöven diyelim ki bir adet silindir tipli loadceliniz var. ve bunun içinden uzattığınız bir adet profil kanalınız var. proflin açık besleme tarafından gönderdiğiniz alüminyüm ürün silindir loadcel içinden geççer ve profil kanalıdan ileriye doğru gider. burada istediğiniz ağırlığa geldiğinde kesme işlemini yaparsınız. ve sağlıklı olarak ölçersiniz. tabii bunu ters olarak da yapabilrisiniz.

inşallah faydalı olmuştur.

hayırlı çalışmalar diliyorum.
 
aluminyum kaynagını bir bütün olarak loadcel ile sürekli tartarsınız,bu kaynaktaki aluminyum konveyörlerin üzerine ilerlediğinde, kaynaktaki aluminyum miktarıda gram bazında azalacaktır,kaynaktan azalan aluminyum miktarı 1 kg'ma eşit oldugunda kesme işlemini gerçekleştirebilirsin.

örnek verecek olursak 500 kg aluminyum topu,demeti,şeridi veya kesitini loadcel kurulu sistem ile sürekli ölçersin,herhangi hareket mekanizması ile bu aluminyum kaynagı üzerinden 1kg'ımı bulan azalma oldugunda kesme işlemini gerçekleştirebilirsin diye düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Merhaba
Bir köy okulunda edebiyat köşesi oluşturmak için ağırlık sensörüne bağlı olarak mp3 çalıştırmak istiyorum. Acaba mümkün müdür? Ne gerekir malzeme olarak,
bir de bağlantısını nasıl yapabilirim?
 
pır dedektörle daha ucuz ve kolay yapabilirsiniz. kontak çıkışlarına cihazınızı bağlayabilirsiniz. mesafe ve zaman ayarı olandan alın.
 
Teşekkür ederim.

313756989_tn50_0.jpg
309465496_tn50_0.jpg


bunlardan biri olu mu dersin peki kardeşim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst