Ağırlık Sensörü

Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
509
Puanları
6
Yaş
51
İyi günler,

Sürekli aluminyum çubuk ile beslenen bir hatta, her 1 kg geldiğinde aluminyum çubuğu kesmek istiyorum. Nasıl bir tartı sistemi kullanmalıyım?
Not : Bana boyuna bakarak kes demeyin çünkü çubuk homojen değil.
 
Bende 2 tane ESİT tişörtü bile var :)
Ama soruma gene de cevap alamadım, sürekli ilerleyen bir sistemde çubuk uzadıkça uzuyor. uçtan itibaren ağırlığı ölçmem lazım. 1 kg olunca çubuğu keseceğim.
 
Merhaba
Özgül Ağırlığı 2.7gr/CM küp olan aliminyumun 1 kg sabit bir sıvının içinden(örneğin su) ne kadar sıvı taşıdığına bakılır.Taşan sıvının ağılığı referans alınır.Yapılacak düzenekten aliminyum geçerken taşan sıvı 1kg lık aliminyuma eş olduğu zaman sistem aliminyumu keser.Veya daha pratik olarak belli seviyede tutulan sıvıdan geçerken 1kg'nın hacmi seviyeyi 1kg eş oluncaya kadar yükseltir.sistem keser.Kalibrasyon çok önemli ayrıca ölçülen malın üzerinde sıvıyı terk ederken sıvı kalıntısı olmamalı ki hassas ölçüm yapısın.Aklıma bir amatör elektronikçi olarak bu geldi.Hatam var ise affola.
 
sn demirdöven, ağırlığı nasıl ölçüyorsunuz. mekanik sistem nasıl çalışıyor. ağırlığı millere bağlanan loadcell ile mi ölçüyorsunuz, yoksa hattaki konveyörde bulunan loadcelle mi ölçüm yapıyorsunuz.

mekanik sistemde açıklama yapılırsa daha çok yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

hayırlı çalışmalar diliyorum.
 
sn demirdöven, ağırlığı nasıl ölçüyorsunuz. mekanik sistem nasıl çalışıyor. ağırlığı millere bağlanan loadcell ile mi ölçüyorsunuz, yoksa hattaki konveyörde bulunan loadcelle mi ölçüm yapıyorsunuz.

mekanik sistemde açıklama yapılırsa daha çok yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

hayırlı çalışmalar diliyorum.

Şu anda mekanik sistem yok. Bu kafamda olan bir düşünce. Daha doğrusu bir yerde birisi sormuştu. benimde kafama takıldı.

Loadcell kullanmayı düşündüm ancak çubuk uzun. çubuk ilerlerken sadece dışarı çıkan kısmı nasıl ölçeceksin? En büyük sorun da bu zaten
 
Merhaba
Özgül Ağırlığı 2.7gr/CM küp olan aliminyumun 1 kg sabit bir sıvının içinden(örneğin su) ne kadar sıvı taşıdığına bakılır.Taşan sıvının ağılığı referans alınır.Yapılacak düzenekten aliminyum geçerken taşan sıvı 1kg lık aliminyuma eş olduğu zaman sistem aliminyumu keser.

Hocam Arşimet prensibinden yararlanmak güzel fikir; tartılmak istenen çubuk kesilmiş olsa olabilirdi, ama henüz boy halinde olduğundan uygulamak kolay olmaz diye düşünüyorum.
Bana bir biçimde strain gauge ile çözülebilecekmiş gibi geliyor, belki çubuğun uç tarafına geçirilmiş ikinci bir borunun(taşıyıcı bir kılavuz) belli ağırlıktaki bükülmesini değerlendirecek bir sistem ile..
 
bu kadar kısa mesafede dediğiniz olmaz. 1 kg Al çubuk kaç cm gelir ki diğer tarafı bükebilsin. Ayrıca çubuk homojen değil. diyelimki ince taraf geldi peşinden kalın taraf. o zaman uçtaki eğim daha az olur.
 
Merhaba
Evet olabilir ama aparatı tanımadığım ve de eğilme grafını bilmediğim için ayrıca kalibrasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bir de lazer tarama geliyor aklıma ama prensibi hakkında bilgim yok.Laser cismi belli hızda belli sürede tarar (manyetik resonanstaki görüntüdeki oluşumun hacmi hesaplanabildiği gibi)belli bir hacim bulur o hacime göre işlem yapılır gibi geliyor bana.Tabii bu arada özel bir de yazılım hazırlamak lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,524
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst