Ağırlığı nasıl ölçebilirim?

ironice

Üye
Katılım
4 Ara 2017
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
29
Selam forumdaşlar. 2 tane aleminyum boru düşünün. alt lı ve üstlü olacak şekilde. Ortalarında da ağırlığı ve yükün nereden geldiğini bildirecek bir sensör. Ancak takıldığım nokta bu 2 parça üst üste konulduktan sonra sabitlenecekler. Hiç hareket etmemeleri gerekiyor. Sensörü aralarına nasıl koyabilirim? Oluşacak sorunlar;
Sensör sıkıştırıldığı zaman bir süre sonra ezilmeler başlanıp hasar görecektir.
Sıkıştırmadan dolayı sensör, verilen ağırlıkla birlikte sıkıştırılmış değeride verecektir.
55030
 
Borulara tahdit koymak lazım.

Ne demek istiyorum: Aradaki sensörün kalınlığı 20 mm mesela ve çalışma ölçüm için maksimum 0.2 mm esniyorsa iki boru arasına 19.8 mm parça koyabilirsiniz.Borular istesede 0.2 mm den fazla sensöre basamaz ve yükü diğer boruya iletir.
 
borudan sıvımı katımı ne geçecek. boruların çapları ne. boruları dik çizmişsiniz yatay değilmi.
yönü tespit için 2 tane sensör koymalısınız.
 
Bence bu tek sensorle mümkün değil, sensör ya asılan yükü ya da üzerine konulanı ölçebilir. Sizin çizime göre bir borudan nesne yük eklense bile diğer boş tüp de ağırlığa eklenecek ve hatalı ölçüm verecektir.
 
Borunun içinden ne geçecek?
Eğer sıvı bir şey geçecekse alüminyum esnemez.
Üzerine eğer yük uygulanacaksa ancak öyle ölçebilirsiniz.
Ölçüm işleminide load-cell ile yapmalısınız ve her iki boru için birer tane kullanmalısınız. @by lent arkadaşın dediği gibi tek load-cell bu işi yapamaz. İki sensörü sırt sırta gelecek şekilde ve @ar-kur-Tek arkadaşın bahsettiği şekil arasında boşluk olacak şekilde birleştirilmelidir.

Unutmayınız ki load-cell lerin bir ölçüm kapasitesi vardır. Sizin için gereken yük veya kuvvetten biraz fazla kapasitede load-cell seçmelisiniz.
 
ölçeceğin ağırlık örn. 100kg ise, 100kg Loadcell kullanırsan dediğin olabilir. Ama Statik olarak daha fazla yüke dayanıklı Loadceller var. Bunu ESİTT veya BAYKON ile görüşürsen daha net bilgi verirler..
Selam dua ile..
 
piezo force sensör kullanabilirsiniz. 2 adet
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst