Açtırma bobini sorunu

derbo

Üye
Katılım
21 Ara 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
55
arkadaşlar, benim sorunum , pano odasında ana pano üzerindeki 3200 A. Ana şalterde bulunan ABB Marka açtırma Bobiniyle ilgili; 7,5 kw lık bir motoru dahi devreye alsam ana şalter Of oluyor (Tüm şalter akım değerleri ve açtırma bobin elektronik cihaz değerleri maksimumda olduğu halde şalter yinde of oluyor) Açtırma bobinini iptal ettiğimde 7,5 kw motor normal çalışıyor, önerilerinizi bekliyorum şimdiden tşkler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
actırma boboni troid bobini ilemi tetikleniyor yoksa acil stop butonu mu var
 
troıd kaçak akım. müsade etmiyor olabılır.troıd trafosunun içinden ana kompak kablolarının hepsi geçiyormu r,s,t.nötür. hepsi geçmesi lazım.geçiyorsa hata akımı vardır motorların hepsinin gövdesinde o lama olarak toprak olması lazım. nötür verilmişse açtırma bobını açabılır.kontrol et. tekrar durumu haberdar et.
 
kesinlikle troid vardır troid rolesi ya kacak algılıyor yada yanlıs baglantı vardır dye dusunuyorum
 
İlgilerinize tşkler, Evt troıd var devrede, ana kompağın nötr kesme kontağı yok yani sadece 3 faz geçiyor kompakt tan , Troıd bobininin içinden, sadece 3 faz geçiyor , nötr geçmiyor , kullanılan troıd ,değerler 30-500 mA 100kA şimdiden teşekkürler ,
 
Hala çözemedim sorunu arkadaşlar çözüme dair bir önerisi olan yokmu hiç kimse karşılaşmadımı böle bir problemle,yardımcı olun lütfen,,..
 
hala çözemedim sorunu arkadaşlar çözüme dair bir önerisi olan yokmu hiç kimse karşılaşmadımı böle bir problemle,yardımcı olun lütfen,,..

troıdın içinden 3 faz ve nötürde geçmesi lazım nötürüde geçir. Eğer nötürü geçirmezsen troıd röle hata akımı algılar ve bobını açtırır.
 
Sayın derbo troıd trafosunun içinden 3 faz ve nötür geçmelidir eğer nötürü geçirmezsen olmaz hep kaçak algılar. Nötürü geçir tekrar dön. Kolay gelsin.
 
Sayın derbo troıd trafosunun içinden 3 faz ve nötür geçmelidir eğer nötürü geçirmezsen olmaz hep kaçak algılar. Nötürü geçir tekrar dön. Kolay gelsin.
tşk ler deniyicem önerini , başka önerisi olan yokmu ,????
 
Şalterlerin açtırma üzerlerinde elektronik koruma üniteleri bulunur. Bu üniteler yüklerin karakteristiklerine göre seçilir. Elektronik koruma ünitenizin motor kontrollerine uygun olup olmadığını kontrol etmenizde fayda bulunmakta. Konuyla ilgili olarak ABB firmasıyla görüşe bilirsiniz. Tel:0216 528 22 00
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst