Açma tuşunu iptal edip güç verince otomatik açılma yapılır mı?

bataryası kalsın arada bir şarj et.
 
@by lent ustadim arac calismadiginda veya calisirken ayni tepkiyi veriyor cihaz.

Yazmayi unuttum bunun disinda bir mp3 calar daha bagladim (usbden sarj olabilen ve sarj olabilirkende calan) usbden sarj olmazken ses cok temizken aracta usbden sarja taktigimda oda cikisa guc veriyor. Bluetooth kulaklik kadar degil muzik gayet anlasilir oluyor ama kalitesi bariz dusuyor. Yani benim burdan cikardigim aractan guc alarak hangi cihazi baglarsam cikisa yada sesi surdugum yer olarak tarif edeyim oraya dc voltaj veriyor.

Soyle bir durum da var. Cihaz bagli degilken aux takiliyken bluetooth kulakligin + kablosunu bagladigim anda eksiyi baglamadan cihazdaki sesi kesiyor (sanki ses sinyali gonderiyormus gibi) eksi kabloyu da baglayinca muzik normal calmaya basliyor ama bluetooth uzerinden ne zaman ses sursem cikisa voltaj veriyor ve dedigim olay gerceklesiyor. Tabi bunlar batarya takiliyken yada arac disinda bir guc kaynagiyla beslenirken olmuyor.

@confickerbelasi ustadim en olmadi daha kapasiteli (misal 5000mah elimde saglam var) batarya ile besleyip cikar tak yapabilecek bir duzenek yapabilirim. Ama aracta batarya birakma huyum yok o konuda pimpirikliyim maalesef yani benim icin her defasinda cikar tak seklinde olmasi gerekecek :(
 
Dc voltajı ne ile düşürüyorsun.
Spms olanlar aşırı gürültü üretir.
7805 dene.
 
Çıkışı 5v temiz mi çıkıyor ölçün, kutupsuz küçük değerli kond iş görebilir mi frklı değerlerde takıp deneme yapılabilir.
 
@peugeot98 ustad voltaji telefon tabletlerin şarj cipi arizali olanlari tamir etmek icin olan net 4.2v 1ampere kadar verebilen bir cip almıştım onunla dusuruyorum. Asagida fotosunu atiyorum. birde voltaji diyot baglayarak 3.8e dusurdum ikiside ayni sekilde tepki verdi. Elimde ayarli voltaj dusurucu yok maalesef..

@by lent ustad cikisi hem cakmakliktan hem cihazin kendi usbsinden aldigimda cihaz ayni tepkiyi veriyor :/ cihazin kendi cikisi hic oynamadan net 5v veriyor. Dediginiz kapasitorleri nasil nereye baglamak gerekir ustadim?

Yatour cihazin ses girisine baktigimda auxun eksi bacagi direkt saseye baglanmis. Yani cipin cikis eksi bacagi da dogal olarak saseye bagli. kulakliktaki ses cikisinin eksi bacagi saseye bagli degil. Acaba sorunun temel kaynagi burasi mi? Bu sekilde baglanti normal mi?

Bugun eksi bacagi surmeden sesi ilettim. Cipte hicbir isinma ve parazit olmadises seviyesi de dusmedi ama ses kalitesi asiri dustu. Baslar vs bayagi kotulesti. Batarya ile bagladigimdaki ses kalitesinin yaninda gecmez oldu... Eksi bacagi surdugum anda asiri bir gurultu ve cip isinmasi oluyor..

Bugun telefoncu bir tanidiktan bir cihaz denedim. Bu cihazdaki fark aux cikis eksi bacagi saseye surulmemis. Direkt cipten besleniyor. Cihazi eksi bacagini surerek taktim buda asiri isindi :) eksi bacagini soktum sarj girisinden beslemeye sase verince ses tam kivamina geldi ne isinma ne baska bir sorun cok stabil calisti. Yalniz bununda ses kalitesi onceki devreden bayagi bayagi dusuk onceki devreyi adam edebilseydim ses kalitesi cok iyiydi :(

Bu arada ustadlar hatam varsa affola kizmayin bu islerle kendi capimda hobi olarak ugrasiyorum. Sizlerin degerli bigilerinden birseyler ogrenmeye calisiyorum..
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2020-11-28-01-49-20-347.jpeg
    Screenshot_2020-11-28-01-49-20-347.jpeg
    592.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Bahsettiğim klasik lm7805 şemasında ki kond leri ekleyin;
lm-7805-transformer.png
 
Bahsettiğim klasik lm7805 şemasında ki kond leri ekleyin;
lm-7805-transformer.png

Ustad ilgi alakan ve yardimin icin tesekkur ederim. Bugun son aldigim bluetooth cihazi toparlayip monte ettim. Ne parazit var ne baska bisey cok stabil calisiyor cipi ise kesinlikle isinmiyor. Monte ettigim cihazdaki cipte isinmiyor bu is oldu galiba :)

Eski cihaz icin dedigini en kisa surede denemeye calisacagim ustadim aklim hep orda kalacagina sebebini bulursak belki yedek olarak durur :) bir ihtimal onuda takabilirim cunku onun ses kalitesi daha iyiydi..
 
Arkadaslar eski bluetooth kulakliktan duzgun ses alip yatoura monte ettim. Meger eski cihazda da ayni durum soz konusuymus ama buna daha fazla sase vermem gerekti :) hem sarj soketi girisinin metalinden hemde cihazin kendi sarj soketi metal kabindan ses alacagim cihazin usb metaline sase verince ses harika otesi oldu :) ne isinma var, ne parazit nede baska bir durum :)

Yani isin ozu cihazin aux cikisinin eksi bacagi direkt cipten besleniyor. Yatourda ise girisin eksi bacagi direkt saseden besleniyor. Hal boyle olunca eger cihazdan cikis alirken eksi bacagi baglarsam cikisa voltaj kaciriyor (sebebini bilmesemde durum bu :)) cihaz asiri isiniyor seste cikmiyordu zaten. Suan kulakliktan cikan eksi bacagi baglamadim kulakligin saselerinden kalin kablolarla yatour cihazin sasesine lehim yaptim canli uclari ise normal bagladim. Sorun tamamen duzeldi.

Yardimci olan herkese tesekkurler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst