Açık alan Elektrik Kablo tavsiye

canseven67

Üye
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
61
150 metre mesafeye 3-4 lamba 2-3 telefon şarz adaptörü toplamda 500-750 wat tüketimi karşılayacak kaplo almak istiyorum çok para vermek istemiyorum 1-2 (Ağutos Eylül) ay güneş de kalacak daha sonra toplanım tekrar tekrar kulanılacak antikron çok telli +tek telli + bakır kablolar + bakır kaplı aliminyum kablo 2x1,5-2,5 (Hatta topraklamaya gerek yok olursa da son nokta da topraklamayı oradan sağlarız) kaplo tavsiyesi istiyorum konunu hakimi arkadaşlardan cevap için şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tavsiye etğiniz kabloları inceledim Saf bakır kablo almak istiyorum çünkü bir arkadaşım bakır kaplı alimunyum kaploları tavsiye etmiyor 3 ayda oksitlenip cürür ve 140 metrede % 80 elektrik kaybı olur dedi ! Bilmiyorum onun için ne kadar uzun ömürlü olursa benim için iyi olur. Şimdi kablo kalınlığı 2,5 mi 1,5 mi olsun çok tellimi olsun tek telli mi olsun onu araştırıyorum.
 
saf bakır yüksek fiyat demek, 140 metrede % 80 kayıp yok o kadar da değil, ama çok iyi bilmemekle beraber @ikayserili kardeşimin programı ile 2X2,5 bakır kablo hesapladım isterseniz siz de deneyiniz. hem 140 metre çok uzak bir mesafe değil. kayıp konusunda arkadaş hatalı hesap yapıyor, çünkü akım AC, DC değil
 
Bu enerji kablolarıyla voltaj düşümü olsa bile çok uzakta örneğin bir asenkron motorunu çalıştırmayacaksınız, lambalar eğer LED armatür veya tasarruflu ampuller ise bu düşümünden fazla etkilenmez, sn. paskomya Usta'mın belirttiği gibi. Adaptörler de genellikle SMPS tipinde (100-265 volt AC aralığı) olduğu için onlar da bundan hiç etkilenmezler. Saf bakır kabloya hiç gerek yoktur, % 99.99 saflıktaki piyasada mevcut satılan enerji kabloları (TTR) bu iş için en idealidir, merak etmeyin. Kolay gelsin.
 

En nihayetinde hes kabloda karar kıldım inşallah yanılmam :)

Hes H05VV-F 2x2.5 mm NYMHY %100 bakır TTR Enerji Kablo 100 Metre​

 

En nihayetinde hes kabloda karar kıldım inşallah yanılmam :)

Hes H05VV-F 2x2.5 mm NYMHY %100 bakır TTR Enerji Kablo 100 Metre

sn. Paskomya üstadımın dediği gibi benimde temennim
'' hayırlısı olsun, güle güle kullanın, kazasız belasız ''

diğer :



 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst