Açık şemayı alt görünüşe dönüştürecek birini arıyorum

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Arkadaşlar selam,

Aşağıdaki açık devre şemasının alt görünüşünü çıkarak birini arıyorum ücreti neyse ödeyeceğim bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

dOba4n.jpg


Ayrıca devreye bir göz atarmısınız hata varsa lütfen söyleyin.
 
Hata olması kuvvetle muhtemel, şema başka şemadan kırpılıp yapışıırlmış, gerilimler hatlardaki akımlar bilinmedikçe de çizilen pcb ya işe yaramaz ya da saatli bomba gibi kendini imha edecektir. PArana yazık, bir diyeceğim de çok elemanlı karışık bir dvre değil biraz cesaretle kendin çiz ilk adımı at hatalarını gör düzelt daha iyisini çizersin ;).
 
Teşekkür ederim, bu devre linkteki devrenin dahada güçlendirilmiş haliymiş ;

https://makingcircuits.com/blog/simple-induction-heater-circuit/

En az 3 kw ve doğrudan Şebeke gerilimi ile kullanabileceğim bir devre şemasına ihtiyacım var.Linkteki devreye de göz atarmısınız sizce güçlendirme işlemi doğru şekilde mi yapılmış?

Ben alt görünüşünü çıkarak kadar deneyimli değilim sadece açık şemada olduğu gibi kurabilirim devreyi buda ebat olarak ister istemez devrenin büyük olmasıne neden oluyor.
 
Hata var. Bu devre bu hali ile kesinlikle calismaz.

1 -) devreden 3 kw guc cekmek isteywceksiniz ama giriste cok basit sekilde seri lamba konulmus ve lamba 500 watt. Mantiken 3 kw guc tarafinin devre direnci daha dusuk olacagi icin seri lamba direkt yanacaktir.

2 -) giriste kullanilan diyotlar 1n4007 ve bozulmadan alabileceginiz stabil akim 800 ma civarinda etiket degeri 1 amperdir ama 1 amperde ne kadar dayanir bilemem yine 1 amper bile alsak bu devreden alabileceginiz guc 200 wattin uzerine cikmaz.

3 -) ir2153 mosfet surucu ile devre surulmek istenilmis ama bu surucu entegrenin beslemesi yok. Yani bu devre nasil calisacak anlamadim. Entegre 1 nolu bacaktan besleniyor ancak bu pine sadece bir kondansator bagli ve besleme baglantisi yok.

4 -) devrede gicbir koruma elemani yok ne sigorta ne asiri akim korumasi allaha emanet bir devre. Buyuk ihtimal bu dwvreye voltaj verdiginizde kisa devreye gitmesi muhtemeldir. Seri lamba olmasa mosfetler cuf cuf yanar.

Bir induksiyon isitici devresinde calisma degerlerine gore kendi frekansini ayarlamasi gerekir. Bu konuda cok bilgili degilim sadece okudugum dokumanlardan aklimda kalan bir bilgi su sekilde idi. İş bobini icerisinde metal yokken uygulanacak frekans ile metal varken farkli frekans uygulanmasi gerekiyor. Yoksa mosfetler riske giriyor yada frekans ayari yapilmazsa mosfetler patliyordu.

Konuyu takipteyim. Bence bunun gibi guclere cikmak icin once 100 - 300 watt gibi dusuk guclerde baslayip sonra daha yuksek guclere cikmak gerek diye dusunuyorum.
 
Son düzenleme:
Aslında 3 kw gücü bu devreyi kast ederek yazmadım esasında minumum 3 kw lik bir devre ye ihtiyacım var bu devreyi yapıp çalıştırabilirsem sonra geliştirmeye çalışırım diye düşünüyordum.

3 kw lik sınırı bir kenara koyarsak devre bu halie kurulduğunda en azından çalışır mı?

Devrenin bir benzeri aşağıdaki linkte ;

http://danyk.cz/induk_en.html

Bahsettiğiniz entegre beslemesi linkteki şemada verilmiş.

Ayrıca sormak istediğim diğer mevzu ise şebeke gerilimi ile direk olarak çalıştırabileceğim bir devre yaptığımda devreyi güçlendirmek istiyorsam sadece mosfet leri değiştirsem güç elde edermiyim ?

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/125465/STMICROELECTRONICS/STGW30NC60W.html

http://ixapps.ixys.com/Datasheet/IXKH70N60C5.pdf

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/413704/IXYS/IXFB100N50P.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst