9V Pil ile Tesla Bobini Yapımı

Katılım
25 Şub 2018
Mesajlar
244
Puanları
1
Yaş
41
İnternette 9V pil ile tesla bobini yapıp kompakt floresan ampulü yakıyorlar, kullandıkları elektronik devre elemanları 2N2222 transistör ve direnç. Primere 3 sipirlik kablo sekondere de 300 sipirlik bobin sarmışlar primere 9V dc gerilim uygulayıp sekonderden yaklaşık 900V elde ediyorlar benim anlamadığım dc gerilimle floresan ampul nasıl çalışır floresan lambalar ac gerilimle çalışmaz mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kafanıza takılan ilk sorunda buraya yazıyorsunuz, biraz daha araştırın adınız gibi :). Aynı olay arabada da ateşlemeyi sağlamakta ama akü dc üreticidir. Bunu sormak neden aklınıza gelmedi :D. Osilatör nedir, dc nasıl ac ye dönüştürülür? Trans nedir çeşitleri, kullanım yerleri? Vb.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst