90 HP çift devirli motor kumandası nasıl yapılır?

Y/Ü çalıştırabilmek için aynı stator içerisinde birbirinden bağımsız iki ayrı grup ve dışarıya 12 bobin ucu çıkarılmış olmalıdır.Bu durumda her grup kendi içinde Y/Ü çalışabilir.
Dahlender bağlı motorlarda yavaş/hızlı devir için toplamda 6 uç dışarıya çıkarılır.Bu durumda Y/Ü çalışabileceğinden kuşkuluyum.
Pek çok kez çift devirli motor bağladım;aynı zamanda Y/Ü olanını görmedim.Nasıl bağlanabildiğini gösteren olursa ben de öğrenmiş olurum.
Bu kadar büyük çift devirli motor yerine sürücü kullanmanın daha iktisadi olacağını sanıyorum
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaslar merhaba

90HP 750/1000 ya da 750/1500 d/d motorun kumanda ve güç devresi nasıl olmalı.Bir pano içersine iki farklı yıldız üçgen mi kurmalıyım? frekans konvertörü kullanılmayacak.makine yaklaşık 8 ton katı madde karıştıracak istendiği anda 750 devir istendiği anda 1000 devir çalışacak. kumanda ortak stop ve 2 farklı startla yapılacak. şimdiden paylaşımcı arkadaşlara teşekkrü ederim.

iyi çalışmalar


90Hp-1500 d/d motor alıp sücü ile çalıştırmak ,işletme ve daha sonraki dönemlerde bakımda kullanışlı ,ucuz olamsı bakımından daha mantıklı gibi.bu şekilde motorunuzu istediğiniz devir de çalıştırabilrsiniz.
 
arkadaşlar dahlender motorlarda [u1|v1|w1]uçlarına r.s.t.verdiginizde karşı taraf uçları köprüsüz olursa motor düşük devir enerji verdiginiz yeri çıkarıp aynı yere köprü atarsanız [u2|v2|w2]ye enerji verirseniz hızlı devir çalışır.çifdevirin hangisini sürekli çalıştıracaksın sadece kalkınma amaçlı ise tek yıldız üçggen yeterki uçları dogru baglaman yeterli [3adet siemens3tf52 kontaktör 1adet zamanrölesi yeterli.
 
Motorun nasıl bir motor olacağı(çift sargılı, tek sargılı(dahlender)), kurulacak olan kumanda şemasındaki elemanların seçimini etkileyeceğinden, gördüğüm kadarıyla da vermiş olduğunuz güç çift hızlı bir motor için büyük olduğundan(60 HP'ye kadar maksimum güç varmış gibi görünüyor), motoru temin edeceğiniz yerden, motorun bağlantı şekli ve çıkış ucu sayısı ile ilgili bilgileri temin etmeden, yapılacak olan kumanda panosu gereksiz mali kayıp yaşamanıza neden olacaktır. Çiftli hızlı motor kumandası için şu adresi bir inceleyin...

Bir diğer husus, çift hızlı motorlarda yıldız-üçgen yol verme metodu uygulanarak çalıştırma yapılmayacağıdır.

http://www.industry.usa.siemens.com...uments/Siemens-NEMA-Control-30-Cut-Sheet7.pdf
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst