9 voltluk trafodan 5 volt nasıl alabilirim? Yardım eder misiniz?

Sen 3,7 voltluk pile (dolunca 4,2 volt olur)9 v veriyorsun ilk etapta olur gibi görünsede pil tamamen şarj olduktan sonra pilin üzerindeki gerilim artacaktır.Zaten lityum piller sorunlu.
Fazla şarjda patlayabilir.Bunu riskine girilmez.Senin kaynak zayıftır idare ediyordur.Ama bunu herkese söylemek hatta bu işten anlamayana akıl olarak vermek tam bir kumar.Ya adamın yüzüne patlarsa veya birşey olursa vebali ne olacak.

Senin yaptığın şuna benziyor.12 voltluk aküye 50-60 volt verip sonrada bak patlamıyor demek oluyor.Ne zaman patlıyacağı belli olmaz.Ha belkide patlamaz ama bu işin çözümü budur diye sunulamaz.
elektrikten anlamayan birine LM7805 voltaj regülatörü kullan demek . ne kadar mantıklı ise benim sunduğum yöntem de o kadar mantıklı bence... 1. bacak input 2. bacak ground 3. bacak output birinci bacağa artı uç bağla 2. uca eksi bağla daha sonra 2. bacaktan eksi 3. bacaktan artıyı al ve nerede kullanacaksan artı ve eksi uçlarını oraya bağlantı yap. elektrikten anlamayan biri sizce bu bağlantıyı anlattığım şekilde yapmayı başarabilir mi? pil ile yaptığında az da olsa işin mantığını anlamış olacaktır. deney önemlidir. her şeyde bir risk vardır. işin mantığını anlatacaksın ki bir şeyler öğrenilebilsin. ben burada regülatör devresini saatlerce anlatsam elektrik bilgisi olmayan birine hiç bir şey anlatamam. öğrenmesi ise mümkün değil? deney önemli bir mevzu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst