800 mhz sinyalleri bobin ile kuvvetlendirebilirmiyim ?

muratoznn

Üye
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
38
800 mhz genel yaygin kullanilan olarak cep telefonu sinyallerini kuvvetlendirmek istiyorum repeater gibi cihaz kullanmak istemiyorum bunun yerine 3 kademeli bobin sargi birine sinyal anten vs birine elektrik digerinde tek teli toprak tek teli anten bolumune baglayarak kuvvenlendirilmis 800 mhz sinyalleri elde etmem mumkun mü bilen ?
 
Power amplifier transistor kullanmadan uygun anten kullanmadan zor.

Zaten yapmak istediginiz sinyal alip yukseltmek yani repeater yapmak.

Bunu yaparken aldiginiz sinyalide bozmamak lazim. Yani o is sadece bobinle olmaz malesef.
 
üzerinde calistigim devre bu 800 900 mhz arasi sinyal uretiyor bende bunu güçlendirmek için yontem ariyorum bunun yerine devreyi güçlendirmek icin çıkış bolumune ek voltaj yüklemesi yapmak mantikli olur mu yoksa temelli devre mi yanar anten yaptim fakat bu çok az bir sey fark ediyor bir metre kadar falan acaba voltaja amper yüklemesi yapsam faydasi olur mu voltaji degistirmeden
 

Ekli dosyalar

  • devre semasi.png
    devre semasi.png
    93.4 KB · Görüntüleme: 27
Eklemis oldugunuz devrenin soylesiginiz frekanslarda calistigini nasil olctunuz acaba?

Bu eklediginiz devre cok incelemedim ama kararli calisan bir osilator devresi degildir. Soylediginiz frekans bandi gsm bandi ve bu frekansta osilasyon olusturmasi gsm iletisimini bozabilir. Can ve mal kaybina neden olabilir. Bu frekansin yan frekanslarinda harmonik oluşturacaktır iletişim kopması acil lazim durumlarda baskalarini magdur birakabilir.

Amaciniz gsm repeater mi yoksa gsm jammer yapmak mi?
 
hayir amacim gsm sinyalleriyle alışveriş yapabilen bir devre yapmak ve bu devre 800 900 mhz araliginda karisik kurusukta olsa sinyal gonderebiliyor :d daha sonra cep telefonlariyla haberlesebilen fakat baz istasyonuna ihtiyac duymayan bir cihaz yapmak istiyorum ama güç sorunu var bu en fazla 10 metreye kadar sinyal gonderebildi bunu yükseltemiyorum harmoni ne alaka nasil kararli calisan bir osilator devresi degil anlamadim ?
 
şemasını verdiğiniz devredeki transistörün 100Mhz üzerindeki frekanslarda çalışabileceğini zannetmiyorum. Besleme gerilimini artırırsanız max 20V biraz daha uzağa gider. 50 metreyi bulabileceğinizi zannetmem. Belki 15-20 metre çalışabilir. Bu devre ile olmaz.
 
şemasını verdiğiniz devredeki transistörün 100Mhz üzerindeki frekanslarda çalışabileceğini zannetmiyorum. Besleme gerilimini artırırsanız max 20V biraz daha uzağa gider. 50 metreyi bulabileceğinizi zannetmem. Belki 15-20 metre çalışabilir. Bu devre ile olmaz.

20 volt versem dayanabilir mi :D devreyi yaklamayalim :D

mc kaynak hazir urunu kendine sakla bizde zeka var onu kullanicaz : D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst