8 akü 2 grup bağlantı

Devrim72

Üye
Katılım
20 Ara 2018
Mesajlar
34
Puanları
1
2 şer grubdan 12v akulerden 48v baglantı yapmam gerekiyor , ekdeki şema doğrumudur , ilgimi çekende bu şemada sonuncu akülerin birer uçları boş kaliyor normalmi ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190102_182603.jpg
    IMG_20190102_182603.jpg
    301.2 KB · Görüntüleme: 32
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yeni akü mü aldınız devrim bey.

sondaki boşta kalanlar iki üç bir birine bağlanacak, o zaman doğru olur
 
Yok nerdee yeni akü alacak para 4 akü denedim akşambelirli bir saatde elektrik bitiyordu bende eski sistem devam edeyim dedim en zayiflarini en son uclara taktım, şema olarak gosterebilirmiziniz dogrusunu
 
en zayıfları derken ?
 
yenisi kaç para ve sizin cebinizden mi çıkıyor
bu sistemi kuranlar taksitli satamaz mı size
bağlantısı olmayan o iki uç birbirine bağlanacak
 
bağlantısı olmayan o iki uç birbirine bağlanacak
Teşekkürler
yenisi kaç para ve sizin cebinizden mi çıkıyor
bu sistemi kuranlar taksitli satamaz mı size
bağlantısı olmayan o iki uç birbirine bağlanacak
Valla akulerin garantisi dolduğundan kendi cebimden cikacak yenisini alsam ne alicam cozemedim her kafadan bir ses cikiyor . Belki taksit ile alabilirim fakat kredi karti isteniyor bende yok almakda istemiyorum . Ucuz yollu işe yarar bir teklif bulamadim :( olaylarada uzak olduğumdan durum bu
 
Son düzenleme:
Solar sistemlerde en çok yapılan hata, akülerdeki dc gerilimi aydınlatma tv buzdolabı vs için inverter ile ac220v ye çevirmek. Dc ile depo edilip Saf sinüs dalgasına convert edilen gerilimde kayıplar kaçınılmaz. Mesela aydınlatma için 48v kullanabileceğin ledler mevcut. Yada 12v olan bar ledi 4e bölüp seri bağlarsan inverterle 220v lamba ya
nazaran %10-15 verim artışı olur. Tv kullanıyorsan zaten günümüz led tvlerde Şebeke voltajını kendisi düşürüp kullanıyor hatta bazılarında dc besleme için soket var.
Bunlarla beraber yılın belirli dönemlerine göre panellerin yönünü ayarlamalısın. Bizim ticaret haricinde ihtitaçları görmezden gelen solar panel sistem satan abilerimiz senin 10000tl civarında masrafı ödemen haricinde en verimli şekilde kullanabileceğin pratik bilgileri öğrenmezler bile. (hepsi değil tabiki).
Panellerin ömrü ne durumda ve birbirine oranla dengeli voltaj üretebiliyormu. İster seri ister paralel olsun akülerin kapasite yüzdeleri de önemli. Yoksa diğerinin sırtından geçinen arkadaşlar olurlar ve sağlam olanında yorulmasına sebep olur.
 
teşekkürler . Aydınlatma için led kullanıyorum evin içinde 2 adet sürekli kullanılan 5 w lık ledler. Televizyon kullanmıyorum onun yerine fişe devamlı takılı bilgisayarım var ( şarzı çalışmadığından devamlı takılı ) . Evde birde buzdolabı var A sınıfı başkada elektrikle devamlı çalışan bir şey yok . Panellerim ise çatıda sabit çevirme şansım sıfır. Aküler malum ikisi gidik diyebiliriz diğerleride o kadar çok iyi değil . Ben bu sistemi 5 yıl önce 16 bin liraya kurdurmuştum . ilk sene iki tane akü bozuldu yenisini gönderdiler. ikinci sene başka iki tane bozuldu onlarında yenisini aldım , ikinci senden sonra gene iki tane bozuldu garanti dışı oldu dediler kaldı tabii o onu diğeri onu bozup duruyor anladığım kadarı ile .
 
48v.jpg

8adet 12V toplamda 48V
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst