7805'e düşen akımı azaltma

Akım sınırlanır ama devre iç direnci düşük olduğu için ( akıma ihtiaycı olduğu için ) voltaj düşecektir.



o zaman mahsuru yoksa devrenizide eklerseniz inceleyebiliriz düşüncesindeyim. Yoksa diğer türlü yorum yapmak pek kolay olmayacak.

Kolay gelsin.
şema budur. son halinde şu an transistörler iptaldir. picin 14 numaralı bacağına giren kol şemada bağlı görünmemektedir fakat devrede bağlıdır.
 

Ekli dosyalar

  • selçukk.JPG
    selçukk.JPG
    348.2 KB · Görüntüleme: 15
Devre ile ledlerin bulunduğu kart ayrı dizayn edilmiş galiba..

Led gurubunu ayırıp denediniz mi ? hala yüksek akım çekiyor mu ? Yada 7805 yanıyor mu ?
 
Devre ile ledlerin bulunduğu kart ayrı dizayn edilmiş galiba..

Led gurubunu ayırıp denediniz mi ? hala yüksek akım çekiyor mu ? Yada 7805 yanıyor mu ?
yok serkan bey kartlar farklıdır. fakat zil teli kullandım bi fark olurmu akım çekme yönünden diye düşünüyorum. ama tellerde ısınma olmuyo. denedim. şu an 1.5 amper akım vermekteyim pici takmadan kendim artı girişten gerilim alıp dirençlerle tetikleme gönderiyorum. ledler sönük yanmakta
 
şu an devreye 3 amper 12 volt gerilim uygulamaktayım.sıkıntı yok pic çıkışı işlev görmekte. fakat sadece ledler sönük yanmakta. ne 7805 te ne de köprüde ne de pic te herhangi bir ısınma mevcuttur. tek sorun ledlerin sönük yanması olayıdır.
 
tek yaptığım şey butonlardan birinin sürekli basılı olduğunu farkettim ve devreden söktüm onu. ama fazla akım çekmesiyle butonun basılı kalmasının ne gibi bir alakası olabilir? ki yazdığım programda da butonları iptal ettim kullanmadım.
 
köprüyü devreyi denerken boşta olan kabloları karıştırıp ters enerji yollamamak için kullandım... neden forumda verilen cevaplar hep bi küçük düşürme niteliğinde oluyo anlamış değilim...
adaptör dc voltaj vermektedir

Sayın sellcukk,

benim yazdığım cevaplarda küçük düşürme niteliği-amacı yoktur, yanlış anlamışsınız.

Köprü diyotu, uyguladığınız gerilim uçlarında terslik olması durumunda devre zarar görmesin diye kullandığınızı belirtmişsiniz ama aynı işi küçük bir diyot kullanarak da yapabilirdiniz.

Tercih sizindir.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst