75kW motora invertor bağlanırsa Enerji tasarrufu ne olur

denz52

Üye
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
47
İyi çalışmalar..

Makine üzerinde çalışan 75kw 142amp 4 kutup 400v abb marka motor şu an yıldız üçgen bağlı olarak, (gerekli duruşlar hariç) 24 saat ve 7 gün çalışmakta. Bir fan motoru.
enerji analizörü ile ölçüm sonucu 70kwh lık bir tüketim var.yine abb (sanırım acs550) invertor bağlamak istiyorum. illaki enerji tasarrufu edebileceğiz ancak 50hz den 40hz e kadar düşürebilirmiyim (proses gereği) bilmiyorum .veya 45hz.
abb sitesinde fansave adlı energy saving excel tablosu var.
ancak yine de invertor bağlayıp tekrar ölçüm alıp aradaki farkı yönetime sunmak daha mantıklı. invertoru bağlarsam (ilk yatırım maliyeti dahil) ne kadar sürede amorti eder ve sonra kar edebilirim? yorumu olan varmı acaba? abb dışında sürücüler de olabilir!
Saygılar..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mıtsubıshı nın FR-F serisi sürücü önerebilirim üzerinden ne kadar enerji tasarrufu sagladıgınıda görebilirsin. Ne kadar zamanda malıyetını cıkartır sorusuna cevap bıraz elektriği kaç paraya aldıgınızla alakalı olacaktır. bu bılgı verısenız sıze bır hesaplama yapabılırım.
 
Eğer fanınızı değişken devirli olarak kullanmıyorsanız ,tasarruf beklemeyin.
 
fahri beye katılıyorum şu anki devir ile kullanacaksanız motor akımı değişmeyecektir.ama morotun devrini yani akımını düşürüp kullanırsanız tassarufa gidersiniz.
 
70 kw lık çalıştırdığın fanını 60 kw çeksin dersen evet tasarruf sağlarsın, yada standart Şebeke frekansı yerine 45 hzde çalıştırırsan yüzde 25 oranında bi tasarruf sağlarsın farazi olarak söylüyorum bunu ve bu tarz bir tasarrufla yaklaşık 6 ay da amorti edersin cihazı ve 10 yıl kullanırsın karlı bir yatırım olur ama yaptığın işin miktarı düşeceği için verim konusunu göz önüne alman lazım umarım aklında biraz fikir sağlaya bilmişimdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst