75kw motor kalkışta asimetri hatası veriyor

Aleminyum kablo hiç önermiyorum bakır kablo kullansaydın oturup arkanı yaslayıp izlerdin ustam ben tesislerde aleminyum kabloya karşıyım kesiti ne kadar olursa olsun bakırın yerini kesinlikle tutmuyor ama gel gör ki elektrik işi yapan mütehaitler hep aleminyum kullanıyor ucuz olsun diye.
Kablom bakır fakat aldığım pano bana ait olmadığı için ona yapabileceğim birşey yok maalesef
Motor tamir edilmiş ve anormal bir sarım hatası yapılmadıysa çok kötü bir ölçü aleti ile de ölçüm yapıyor olabilirsiniz . 3 tane 500 kw bir tane 160 kw kompresör ile çalışıyorum , hiçbir kompresör motorunda bu kadar farklı faz akımları görmedim. Başka bir ihtimal olarak kalkis durumunda çalışma gerilimlerini de ölçün. Bakalım onlar ne durumda .
Kalkışta fazlar arası 370 volta düşüyor motor devrini yakalayınca 390V da sabitleniyor
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Abbas yolcu mu diyorsunuz ?
:D sanmıyorum onun yanacağını belki öncesinde hafiften kavrulmuş olabilir denilene göre değerler 75 kw nominalinin çok altında, ben olsam motordan başlayarak trafoya doğru faz gerilimlerini ölçerdim yükler devredeyken, faz gerilimlerinde önemli fark tespit ederseniz bağlantı noktalarının birinde aşırı ısınma olması gerekiyor, hattın bi kısmı bakır bi kısmı alüminyum denmiş belki al-cu bağlantısında sıkıntı vardır.
faz gerilimleri eşitse kolaydaysa motoru boşta çalıştırın faz akımlarını kontrol edin yine çok fark varsa bobinajcıya telefon edin baştan sarsın. motor küçük olsa faz omajlarını da kontrol edin derdim eşit diyemi diye ama biraz büyük.
 
Yukte cekilen akim hic degismiyorsa motorun gucune kiyasla cok dusuk. Ya motor secimi yanlis ya da -nerdeyse- motor bosta calisiyor.

Motoru calistirdiginizda fazlar arasi gerilim ve faz-notur gerilimini ögrenebilir miyiz?
Fazlar arası 390V ilk kalkışta 370 lere geriliyor sonrasında tekrar 390 da sabitleniyor akşama doğru motoru yaklaşık 10 dakika çalıştırıp tekrar amper ölçtüğümde 1. Faz 40A 2. Faz 47A 3. Faz 48A değer verdi faz nötr arasını çalışırken ölçmedim açıkcası. Motor şuan vakum sistemine bağlı emiş yapıyor ama vakumu çalıştırmakta zorlanmıyor olabilir.
 
Eş zamanlı olarak 3 faz akım ve faz faz ile faz nötr gerilim bilgilerine ihtiyaç var. Toplam 9 değer
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst