75 hp motor yükte ne kadar akım çeker.

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
75 hp motor yükte ne kadar akım çeker. esas sorum 75 hp motor yükte 25 amper çeker mi.? çekerse sebebi nedir?açıklarsanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
çeker motor yük altında degilse veya tam yüke binmezse çeker
 
75 hp tam yükde 90-100 amper ceker. Sizin ölçümünüzde bir garip olmalı. Tmş. çıkısından ayrı kablolar ile yıldıc üçgen baglantıya ikişer kablo gidiyorsa, siz birisinden ölçmüş olabilirsiniz. Böyle bile olsa tamamı 50 amper gibi yapar, bu ölçümde yanlısdır. Tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
 
Motora çift olarak giden kablolardan ölçün teker teker. Her iki kablodan da (üçgen durumunda) emen hemen aynı akım geçmelidir. Ölçtüğünüz değeri 1,732 sayısıyla çarptığınızda ana kol akmını bulursunuz. Bunu da kontaktörlerin ana girişinden ölçüp sağlamasını yapabilirsiniz. Bu ölçüm yaptığınız yerde kondansatör var ise (münferit kompanzasyon için) kol akımlarıyla hat akımı arasında (hesaptan sonra) fark çıkar. Bu sizi yanıltmasın.
75HP (55kW) bir motor yaklaşık olarak 104A akım çeker tam yükte. Ölçü aletiniz de hatalı gösteriyor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst