72V Pil Voltajı İle 24VDC Role Çalıştırma

Gecikme dc to dc çevirici kaynaklı değil plc kaynaklı büyük ihtimal.

Elimdeki bir çok dc çevirici çok hızlı çalışıyor.

Son düzenleme:
Evet dcdc çıkışa koymak aklıma gelmemişti.
Ozman daha çabuk açılır muhtemelen deneyeceğim insAllah.

Mademki dcdc çevirici enerji altında kalacak ozaman çevirici çıkışındaki 24 ile mühürleme devresi kurayım böylece plc açılma süresini baypass etmiş olurum.
1. Denedinizmi?.

2. Devrenin ilk hali nasıldı, çizerseniz.

1. Denedinizmi?.

2. Devrenin ilk hali nasıldı, çizerseniz.
Denemedim hafta sonu olduğu için. Ama olmayacak bişey yok. Benim düşüncem enerji altında hic bir cihaz kalmasın istemistim. Ama kalsada sorun değil.

Şemada A ve B roleleri 72V değil regulator ile 24V uygulamistim ilk halinde

Ekli dosyalar

• 17475922917887089173576363532478.webp
    17475922917887089173576363532478.webp
    111.1 KB · Görüntüleme: 7
Benim düşüncem enerji altında hic bir cihaz kalmasın istemistim.
Eğer PLC den bahsediyorsanız (PLC nin yaptığı işleri ve marka/modelini yazarsanız) şunlar yapılabilir:.

PLC yi Stanby (bekleme), veya Sleep (uyku) modlunda çalıştırabilirsiniz

Standby da %50 veya Sleep modunda %5 (ortalama) akım seviyesi ile çalıştırabilirsiniz
Mesela 300mA çeken bir PLC varsa, bekleme modunda 150mA veya 15mA e düşürebilirsiniz.

Sleep modunda, herhangi bir girişin aktif olması ile başlatabilir veya bu moddan çıkabilirsiniz

Bu sistemin yaninda sürekli birileri durmuyor
60-72 V kaynak voltajını PLC ile okuyabilir, isterseniz basit bir ilave ile Bluetooth tan uyarı mesajı gönderebilirsiniz

Yani PLC varsa, röleye ihtiyaç kalmayabilir.

Eğer PLC den bahsediyorsanız (PLC nin yaptığı işleri ve marka/modelini yazarsanız) şunlar yapılabilir:.

PLC yi Stanby (bekleme), veya Sleep (uyku) modlunda çalıştırabilirsiniz

Standby da %50 veya Sleep modunda %5 (ortalama) akım seviyesi ile çalıştırabilirsiniz
Mesela 300mA çeken bir PLC varsa, bekleme modunda 150mA veya 15mA e düşürebilirsiniz.

Sleep modunda, herhangi bir girişin aktif olması ile başlatabilir veya bu moddan çıkabilirsiniz

60-72 V kaynak voltajını PLC ile okuyabilir, isterseniz basit bir ilave ile Bluetooth tan uyarı mesajı gönderebilirsiniz

Yani PLC varsa, röleye ihtiyaç kalmayabilir.
İnovance marka 302 plc kullanıyorum. Uyku modu varmı bilmiyorum

novance marka 302 plc kullanıyorum
1. Modelin devamında H3U, H3-302 gibi kodlar var mı?

2. Inovance PLC lerde donnım olarak "sleep" modu yok ancak "Idle" modu ile durdurup tekrar çalıştırılabilir.

3. Aslında Phoenix (1W) ve Siemenste (3W) Donanımsal "Sleep" modu var.

4. EFM32 veya (Arduino-ESP32 ) tabanlılılarda (Endüstriyel de var) 0.1W kadar bir güç tüketimine inebilirsiniz.

5. Tabi Endüstriyel modeleri biraz pahalı gelebilir ancak yaptığınız işe göre ( ne olduğunu bilmiyoruz ) PLC tipini belirlemek gerekir.

6. "Bilinmiyen işe" başka bir çözümde şöyle olabilir :

Besleme kaynağınızın voltajı, örneğin 64V a indiğinde röle bırakabilir, PLC ve Sürücünün enerjisini kesebilirsiniz:

relay_res_24V_64Low.webp

1. Modelin devamında H3U, H3-302 gibi kodlar var mı?

2. Inovance PLC lerde donnım olarak "sleep" modu yok ancak "Idle" modu ile durdurup tekrar çalıştırılabilir.

3. Aslında Phoenix (1W) ve Siemenste (3W) Donanımsal "Sleep" modu var.

4. EFM32 veya (Arduino-ESP32 ) tabanlılılarda (Endüstriyel de var) 0.1W kadar bir güç tüketimine inebilirsiniz.

5. Tabi Endüstriyel modeleri biraz pahalı gelebilir ancak yaptığınız işe göre ( ne olduğunu bilmiyoruz ) PLC tipini belirlemek gerekir.

6. "Bilinmiyen işe" başka bir çözümde şöyle olabilir :

Besleme kaynağınızın voltajı, örneğin 64V a indiğinde röle bırakabilir, PLC ve Sürücünün enerjisini kesebilirsiniz:

Ekli dosyayı görüntüle 115988
Cevabınız için teşekkür ederim. Plc modeli Easy 301 serisi. H3U gibi kodu yok.

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri