1. Denedinizmi?.Evet dcdc çıkışa koymak aklıma gelmemişti.
Ozman daha çabuk açılır muhtemelen deneyeceğim insAllah.
Mademki dcdc çevirici enerji altında kalacak ozaman çevirici çıkışındaki 24 ile mühürleme devresi kurayım böylece plc açılma süresini baypass etmiş olurum.
Denemedim hafta sonu olduğu için. Ama olmayacak bişey yok. Benim düşüncem enerji altında hic bir cihaz kalmasın istemistim. Ama kalsada sorun değil.1. Denedinizmi?.
2. Devrenin ilk hali nasıldı, çizerseniz.
Eğer PLC den bahsediyorsanız (PLC nin yaptığı işleri ve marka/modelini yazarsanız) şunlar yapılabilir:.Benim düşüncem enerji altında hic bir cihaz kalmasın istemistim.
60-72 V kaynak voltajını PLC ile okuyabilir, isterseniz basit bir ilave ile Bluetooth tan uyarı mesajı gönderebilirsinizBu sistemin yaninda sürekli birileri durmuyor
İnovance marka 302 plc kullanıyorum. Uyku modu varmı bilmiyorumEğer PLC den bahsediyorsanız (PLC nin yaptığı işleri ve marka/modelini yazarsanız) şunlar yapılabilir:.
PLC yi Stanby (bekleme), veya Sleep (uyku) modlunda çalıştırabilirsiniz
Standby da %50 veya Sleep modunda %5 (ortalama) akım seviyesi ile çalıştırabilirsiniz
Mesela 300mA çeken bir PLC varsa, bekleme modunda 150mA veya 15mA e düşürebilirsiniz.
Sleep modunda, herhangi bir girişin aktif olması ile başlatabilir veya bu moddan çıkabilirsiniz
60-72 V kaynak voltajını PLC ile okuyabilir, isterseniz basit bir ilave ile Bluetooth tan uyarı mesajı gönderebilirsiniz
Yani PLC varsa, röleye ihtiyaç kalmayabilir.
@Muhsin Kamer 65. post bizler çalışan amcayı öğreniyoruz...İnovance marka 302 plc kullanıyorum. Uyku modu varmı bilmiyorum
1. Modelin devamında H3U, H3-302 gibi kodlar var mı?novance marka 302 plc kullanıyorum
Cevabınız için teşekkür ederim. Plc modeli Easy 301 serisi. H3U gibi kodu yok.1. Modelin devamında H3U, H3-302 gibi kodlar var mı?
2. Inovance PLC lerde donnım olarak "sleep" modu yok ancak "Idle" modu ile durdurup tekrar çalıştırılabilir.
3. Aslında Phoenix (1W) ve Siemenste (3W) Donanımsal "Sleep" modu var.
4. EFM32 veya (Arduino-ESP32 ) tabanlılılarda (Endüstriyel de var) 0.1W kadar bir güç tüketimine inebilirsiniz.
5. Tabi Endüstriyel modeleri biraz pahalı gelebilir ancak yaptığınız işe göre ( ne olduğunu bilmiyoruz ) PLC tipini belirlemek gerekir.
6. "Bilinmiyen işe" başka bir çözümde şöyle olabilir :
Besleme kaynağınızın voltajı, örneğin 64V a indiğinde röle bırakabilir, PLC ve Sürücünün enerjisini kesebilirsiniz:
Ekli dosyayı görüntüle 115988