72V Pil Voltajı İle 24VDC Role Çalıştırma

Denemeyip ne yapacaksınız?
Modül bu haliyle kullanılır mı?

@paskomya üstat; çok haklısınız.
Modülün nerede, hangi şartlarda, rölenin hangi aralıkta kullandığı bilinmediğinden, sadece kullanıcının yazdıklarına yorum yapabiliyoruz.
Bu durumlar bizleri de yoruyor.
Açık açık modülün nerede, hangi şartlarda, rölenin hangi aralıkta çekip bırakacağı nasıl kullanıldığı yazılsa, belki nokta atışı yanıtlar gelecek.

Birden fazla çözümle yanıt verilebilir de...
Gıdım gıdım üstü kapalı yazılarla çözüm bulunmaya çalışılıyor.
İnsanlara yardım etmek istiyoruz da ...
Birazda sizlerde yardımcı olsanız sorunlar daha çabuk çözülecek gibi...
bir alaylı olarak haklı çıkmaktan nefret ediyorum. çözüm mü? onlarca sunulabilir ama emcükleyen ne? devlet sırrı. geçenlerde bir konuda daha ilk cevapta nokta atışı çözüm sunmuştum. 20. postta filan işe yaramadığını ortaklaşa gördük. çözüm odaklı olmak için gerçek çalışanı bilmek gerekiyor. 10-20 amper çeken gücü 3 amperlik zımbırtıyla dengelemeye çalışmak zaman kaybı. ve bu 50. post biz daha hala yükü bilmiyoruz. hatta 72 volt batarya kaç amper onu da bilmiyoruz. bundan sonra konuya yazmam ben. aklım bana kalsın.

Denemeyip ne yapacaksınız?
Modül bu haliyle kullanılır mı?

@paskomya üstat; çok haklısınız.
Modülün nerede, hangi şartlarda, rölenin hangi aralıkta kullandığı bilinmediğinden, sadece kullanıcının yazdıklarına yorum yapabiliyoruz.
Bu durumlar bizleri de yoruyor.
Açık açık modülün nerede, hangi şartlarda, rölenin hangi aralıkta çekip bırakacağı nasıl kullanıldığı yazılsa, belki nokta atışı yanıtlar gelecek.

Birden fazla çözümle yanıt verilebilir de...
Gıdım gıdım üstü kapalı yazılarla çözüm bulunmaya çalışılıyor.
İnsanlara yardım etmek istiyoruz da ...
Birazda sizlerde yardımcı olsanız, sorunlar daha çabuk çözülür...

Meselenin bu kadar kapalı kaldığını dusunmemsitim. Özür dilerim. Ozaman baştan anlatayım.

Benim sistem pil ile çalışan bi sistem . Bu sistem stanbayda 500mA akım cekiyor. Bu sistemin yaninda sürekli birileri durmuyor . Kullanılmadığı zaman sistem mekanik olarak hareket ediyor ve şarj istasyonuna giriyor .buraya kadar herşey normal. Fakat elektrik kesintilerinde pil şarj olamayınca stanbaydaki tüketim 500mA pili bitiriyor. O yüzden sistemi ilk enerjilendirmek için bir mühürleme devresi kurdum . Bu devreye plc den çeken seri bir stop için röle koydum. Voltaj kritik eşiğin altına inince plc roleyi çekiyor ve plc de dahil sistemin enerjisi kesiliyor . Boylece pilleri korumuş oluyorum. Sisteme enerji gidince 24V çıkış veren regülatör sayesinde plc ünitesini besliyorum. Fakat mühür devresinin çalışabilmesi için mecburen giriş gerilimi olarak 72V u kullanmam gerekiyor. Patlayan devre sisteme enerji veren roleyi besliyor. Kontak yetersizliğinden 2role kullanıyorum.

Yani roleler sürekli devreye girip çıkmıyor. 72V 15A pil. Ama bu modülün güçle ilgisi yok.

Son düzenleme:
Elektronik bilginiz var. Devre çalıştığında çıkışa bir voltmetre takın ve çıkışı devamlı gözlemleyin.
Kondansatörün patlaması step down devrenin yapısı gereği, çıkışında oluşan yüksek frekanslı parazitler olabilir.
100 nf seramik kondansatör takarak bunu deneyin .
Modül çalışmasını bilmediğimden(daha incelemedim)
Bu yöntem denenmeli...
Test sonrası olumsuz olur aynı durum tekrarlanırsa...
Daha sonrasında;
Röle boşta kalınca oluşacak enerjiyi sönümlendirmek için
Snubber düzeneği de gerekebilir.
O zaman patlama olmayacaktır.
Test sonuçlarını yazarsınız.

Son düzenleme:
Elektronik bilginiz var. Devre çalıştığında çıkışa bir voltmetre takın ve çıkışı devamlı gözlemleyin.
Kondansatörün patlaması step down devrenin yapısı gereği, çıkışında oluşan yüksek frekanslı parazitler olabilir.
100 nf seramik kondansatör takarak bunu deneyin .
Modül çalışmasını bilmediğimden(daha incelemedim)
Bu yöntem denenmeli...
Test sonrası olumsuz olur aynı durum tekrarlanırsa...
Daha sonrasında;
Röle boşta kalınca oluşacak enerjiyi sönümlendirmek için
Snubber devresi de gerekebilir.
O zaman patlama olmayacaktır.
Test sonuçlarını yazarsınız.
Tamam tesekkurler

Sakal bırakmaya karar verdim.

Şu dirençli devreyi bir deneseydiniz, en azından Çin malı değil.
Bende smps'ten yanaydım ama röleniz bu kadar az akım çekiyorsa, bence bu daha sağlıklı, en azından patlamaz.

Son düzenleme:
Sakal bırakmaya karar verdim.

Şu dirençli devreyi bir deneseydiniz, en azından Çin malı değil.
Bende smps'ten yanaydım ama röleniz bu kadar az akım çekiyorsa, bence bu daha sağlıklı, en azından patlamaz.

Fikir veren herbir arkadasima çok teşekkür ederim. Biraz kozmetik bı sistem o yüzden emin olamadigim şeyleri takmak istemedim.

Sistemi farklı bı şekle çevirdim. Ama bu sistemde de bı kararsızlık var onuda anlamadım. Mhurleme yapmaktan vazgeçtim. Butonla direk sistemdeki dcdc ceviriciyi enerjilendirdim. Haliyle plc devreye girmiş oluyor. Sonrasında plc den bi röle ile güç kısmını actiriyorum. Bu da bır nevi mühürleme oldu . Ama sorunum şu 4-5 sn butona basılınca açılıyordu. Şimdi 10sn basılı tutmayınca açılmıyor . Neden butona basma süresi degisti anlamadım.

Yen

Fikir veren herbir arkadasima çok teşekkür ederim. Biraz kozmetik bı sistem o yüzden emin olamadigim şeyleri takmak istemedim.

Sistemi farklı bı şekle çevirdim. Ama bu sistemde de bı kararsızlık var onuda anlamadım. Mhurleme yapmaktan vazgeçtim. Butonla direk sistemdeki dcdc ceviriciyi enerjilendirdim. Haliyle plc devreye girmiş oluyor. Sonrasında plc den bi röle ile güç kısmını actiriyorum. Bu da bır nevi mühürleme oldu . Ama sorunum şu 4-5 sn butona basılınca açılıyordu. Şimdi 10sn basılı tutmayınca açılmıyor . Neden butona basma süresi degisti anlamadım.

Yen
Tamam,
Mühüleme milisaniyeler içinde olur, mühürlemeden vazgeçtiyseniz buton ile verdiğiniz enerji devredeki kondansatörler dolana kadar birşey yapmaz.
Veya kullandığınız smps devresinde "turn on delay" yani yavaş, geç açılma özelliği olabilir.

Ancak, konuşarak maalesef şema olmuyor, küçük bir detay bile olsa atlanabiliyor.
Basit bir çizim çok daha aydınlatıcı olacaktır.

Sizin durumunuz şöyle görünüyor: Pazara, portakal almaya, kamyonla gidiyorsunuz.
Yani boşuna fazla masraf edip yoruluyorsunuz.

Bunların hepsinin çözümü var.

Son düzenleme:
Tamam,
Mühüleme milisaniyeler içinde olur, mühürlemeden vazgeçtiyseniz buton ile verdiğiniz enerji devredeki kondansatörler dolana kadar birşey yapmaz.
Veya kullandığınız smps devresinde "turn on delay" yani yavaş, geç açılma özelliği olabilir.

Ancak, konuşarak maalesef şema olmuyor, küçük bir detay bile olsa atlanabiliyor.
Basit bir çizim çok daha aydınlatıcı olacaktır.

Sizin durumunuz şöyle görünüyor: Pazara, portakal almaya, kamyonla gidiyorsunuz.
Yani boşuna fazla masraf edip yoruluyorsunuz.

Bunların hepsinin çözümü var.

Ekli dosyalar

• 17474072118748929238848954220966.webp
    17474072118748929238848954220966.webp
    87.8 KB · Görüntüleme: 9
1. Önceki devreniz çalışıyorsa ona dönün

2 Eğer "hayır" diyorsanız o zaman swiç ve butonu DC-DC konvertörün çıkışına bağlayın

3. Eğer bu devreden ötürü bir "gecikme" varsa bu şekilde bağlayabilirsiniz.

4. PLC den ötürü bir "gecikme" varsa eski devrenize dönün.

1_Untitled.webp

1. Önceki devreniz çalışıyorsa ona dönün

2 Eğer "hayır" diyorsanız o zaman swiç ve butonu DC-DC konvertörün çıkışına bağlayın

3. Eğer bu devreden ötürü bir "gecikme" varsa bu şekilde bağlayabilirsiniz.

4. PLC den ötürü bir "gecikme" varsa eski devrenize dönün.

Ekli dosyayı görüntüle 115860
Evet dcdc çıkışa koymak aklıma gelmemişti.
Ozman daha çabuk açılır muhtemelen deneyeceğim insAllah.

Mademki dcdc çevirici enerji altında kalacak ozaman çevirici çıkışındaki 24 ile mühürleme devresi kurayım böylece plc açılma süresini baypass etmiş olurum.

Ekli dosyalar

• 1747415187276188535565940391477.webp
    1747415187276188535565940391477.webp
    55.9 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066