720 floppy disk

1. Sürücüyü hiç mi görmüyor. Yoksa görüyor fakat okuma mı yapmıyor?
2. Kullanılan işletim sistemi nedir.?
3. Bilgisayar donanımı nedir. 8086,286,386,486 ?
4. Veriyolu nedir? ISA, VESA,PCI?
5. Floppy anakart üzerinden mi bağlanıyor, yoksa ayrı bir kartla mı Anakarta bağlanıyor?

Bu soruları cevaplayabilirsen daha detaylı bilgi verebilirim.


1.sürücüyü takıyoruz okuyor ama veri bilgisayara gelmiyor yani okumuyor
2.işletim sistemi yok sanırım hard diskte yok kendine ait bi hafızası bide pili var şu an yanında değilim ama daha detaylı bilgi istersen makinadan bakarım yarın
3.o konuda bilgi veremicem
4.''
5.yani bildiğimiz anlamda bi anakartı yok ama anakart diyebiliriz sonuçta bi ide kablosu ve besleme kablosu anakartan bu diske geliyor
 
Floppy Drive Pinout, Signal Names, Pin out Description and Cable twist wiring

Floppy Diskdrive pinout and wiring @ pinouts.ru

2 nolu pin (/REDWC) Density Select 1=Low/0=High

720kb-1.44mb bilgisini bilgisayarın aldığı yer. 1.44 sürücüde Bu bilgi 0 olmalı. Kontrol için sadece elektrik bağlantısı takılı iken ölçü aleti ile bakılırsa 2 nolu pinden 0V değeri okunmalı (Ölçü aletinin probları 2-1 arasındayken). Bunu 1 (+5v) yaparsan 720kb olarak görebilir. Tabi bunu ben test etmedim. Ama kontrollü olarak gözden çıkarılabilecek başka bir pc de denenebilir.
 
İşletim sistemi olmaz zaten. Sadece COMMAND.COM, IO.SYS, MSDOS.SYS... vb. gibi MSDOS sistem dosyaları olan bir disket olsa Bilgisayarın açılması için yeterlidir. (O tarihteki PC'lerde harddisk lükstü, olsa bile en fazla 20 Mb. (Gb değil) olurdu. :rolleyes:
 
eğer bilgisayara 1,44 folopy taktınız ve çalışmadıysa

1- kablo ve elektirik soketinin çalışır durumunda oduğunu kontrol edin
2- folopy üzerindeki ışık sürekli yanıyorsa bağlantı kablosunun ters takılmışıtır
3- biosa girip flopy nin bilgisayara tanımlı olup olmadığına bakın (eski sistemler 2 adet folopy takılabildiği için misal port A veya port B diye yazabilir bunları teker teker kontrol ederek flopy nin hangi porta bağlı oldugunu bulun ve tanımlayın)
4- başka bir flopy takın
5- eğer pili söktüyseniz zaten sorunun biosla ilgili oldugu ortaya çıkar sıfırlar kendini yani flopy tanımlarınız silinir dediğim gibi PortA ve PortB gibi tanımları doğru yaparsanız ve donanımsal olarakta sorun yoksa çalışmaması için bi sorun kalmaz..
6- disketiniz bozuk olabilir (zamanında ne çektim onlardan :) )
 
Konu açılalı neredeyse bir yıl geçmiş belki işinizi halletmişsinizdir. Fakat ben yinede yazayım dedim.Belki başkaları faydalanır.
Harddiski başka bir bilgisayara slave olarak takıp disketleri içine kopyalayıp (her disketin numarası ile ayrı klasor açarak) sonra harddiskinizi asıl bilgisayarınıza master olarak yerleştirip oradan yüklemeyi denedinizmi ? Yüklerken disket istediğinde sırayla harddiskteki disket sırasını yazarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst