72 volt akü şarjı

minikya

Üye
Katılım
5 May 2014
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba,
Seri bağlı 6 adet 12volt 24 amper kuru/jel aküyü sağlıklı bir şekilde maximum 8 saatte şarj etmek istiyorum.
Hazır aldığım şarj aletleri hep çin malı ve şarj sureleri genelde 20 amper akuye gore oldukları ıcın uzun oluyor. bir elektronikçiden aldığım kendi yapımı şarj aletide bir türlü düzgün çalışmadı. ya sigorta attırıyor yada kendisi yanıyor. Bu iş için kullanabileceğim bir devre şeması bulmayı umuyorum ve kendim yapmak istiyorum. Elektrik bilgim giriş seviyesinde ama lehim yapmasını kontrol aleti kullanmasını falan bilirim :)
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
 
220 volt ac Şebeke gerilimini 10 amper 600 volt köprü diyottan geçir.
72 volt akü grubuna 600 watt ısıtıcıyı seribağla . bu seri grubuda köprü diyodun + ve - uçlarına bağla. Yani ısıtıcı ucunu köprü diyodun + ucuna, akülerin - ucunuda köprü diyodun - ucuna bağla. yaklaşık 2-3 amper ile aküler şarz olacaktır. 8 saat sonra şarzı bitirirsiniz.
Dikkat edin izolasyon yoktur.
 
aküler seri şarj olmaz uygun bir şarj cihazı bul onunla şarj et.
 
@kesmez hocam aman dikkatli olalım. Yukarıdaki arkadaşımızın tecrübesi yok ise 220 voltu bir köprü diyotla doğrultup kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Ölümcül sonuçlar doğurabilir ben en azından bu mesajla arkadaşımızın dikkatli olmasını yeterli bilgisi yoksa bu tür bir regülasyon işine girmemesini öneririm.

Akü şarjı konusunda ise eğer ekülerin etiket bilgisi var ise eklerse iyi olur. Maksimum şarj voltajını ve akımı bilmekte fayda var ona göre yardımcı oluruz düşüncesindeyim.
 
normal 12v dc ile şarj edin icat çıkartmayın patlarsa yakınlarda olmak istemezsin.
 
Bence arkadaşımızın kullandığı yerdeki ihtiyacı 72 volt olduğu için seri şarj etmek istiyor.

Şarj için sürekli sök tak pek mantıklı bir iş değil. bu şekilde çalışan ups v.b. bir çok cihaz var.
 
masterguard ups nin akü grubunda 300 dc voltluk aküyü seri bağlamışlardı. Onlarda direk şebekeden şarz ediyorlar. kullanılmayan bir şey değil. Tabi dikkatli olmakta fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst