72 Ekran Samsung Tv Arızası

Katılım
6 Eki 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhaba
5 yıllık 72 ekran samsung Plano televizyonumda bir arıza başladı görüntü alttan üste doğru kayıyor birazda alttan daralıyor, televizyona hafif vurunca bazen düzeliyor ama sonra tekrar başlıyor. Televizyonu açıp baktım biraz temizledim 1-2 gün iyiydi tekrar başladı :confused: acaba ne yapabilirim?

Teşekkürler...
 
Merhaba,

Televizyonunuzda soğuklehim mevcut. Elektronik ile ilgili alt yapınız varsa, arka kapağını açıp horizantal katını soğuklehim taramasından geçirin derim, şayet yoksa bir tamirciye götürmelisiniz.
 
Elektronik deneyimim var. Bu horizantal kartı tüpün ucuna takılı olan kartmıdır?
 
Hayır hocam o RGB'dir. Horizantal katı şase üzerindedir.

Besleme katı ile yüksek voltaj trafosunun arasında kalan bölgedir. Şaseyi ters çevirip bakarsanız o bölgeyi tarayarak belirtmiş olabilirler.
 
Tamam haftasonu tekrar bakıp bulamaz isem buraya yazarım Teşekkür ederim...
 
horizantal katında yanlış hatırlamıyorsam 12 bacaklı bir entegre var o entegrenin lehimlerini yenile sorunun düzelecektir.kolay gelsin
 
Ustalar hepinize teşekkür ederim hafta sonu kartın arkasını inceleyip lehimlerini tazeledim tv düzeldi. kartın üzerinde büyük bir trafo vardı, ondan çıkıp tüpün yan tarafına bağlanan bir kablo var o bölüm galiba değilmi çünkü ben en çok bu bölüm ve etrafına lehim attım?
 
sayın sözyitimi arkadaşım bu konuda horizontal katının yerini tarif etmişsin birde vertikal katının bulunduğu yeri ve netür arızalar çıkardığını anlatabilirmisiniz tşk..
 
Geçmiş olsun sn. muratcakmak... Evet, EHT trafosudur o, resim tüpünün anot gerilimini oluşturur, Fiziksel olarak büyük olması ve ısınmasından soğuklehim oluşabilir.

@TAMİRCİLER;
Verikal katı da horizanalle yan yanadır. Şase üzerinde belirtilmemişse siz vertikal entegresinden tanırsız o bölgeyi. Dik ve soğutuculu bir entegre kullanılır. Genelde TDA 8000 serisi kullanılıyor.

Vertikal arazılarında da genelde soğuklehim yaşanır. Belrtileri de ekranın ortasında yatay ve ince bir çizgi oluşmasıdır. Ya da TV eskiyse o bölgedeki kondansatörler kurumadan dolayı şişer, onların değişmesi gerekir.

Vertikal devrsinde soğuk lehimi giderirken dikkatli olmalısınız. Lehimleme sırasında kondansatörler şarjı olduğu için tehlike oluşturur ve vertikal entegresini yakabilme riskiniz yüksektir. Lehimleme sırasında ince uçlu bir kalem havya kullanmalısınız ve lehim sırasında olası bir kısadevreden kaçmalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst