72 ah aküyü çeviriciyle kaç saat kullanabilirim

düzeltme jeneratörü hem uyartıp hemde elektrik alma işinde zamanla mmotor dönmez oluyormuş bugün aynı konuyu arkadaşlara açtıgımda bizzat uyguladıklarını fakat böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler. Fakat yinede bizimki illaki şunu yapın değil bi tavsiye idi nihayetinde fakat aklı evvellik deyildi niye; olmazlarınızı yazar sbeblerinizi açıklarsınız olur biter sürekli forum başında oturup burayı takip eden birileri değiliz acizane fikrlerimizi beyan etmeye çalışıyoruz umarım yanlış yapmıyoruzdur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
smps güç kaynakları özellikle soft start olmayanlar ilk start up yani devre çalışmaya başlarken içlerindeki kondansatörleri şarz ederken ve çıkış kondansatörlerini doldururken normal akımın 2-10 katı kadar akım çekerler. Ayrıca bir smps çıkış gücünün üzerine eklenmek üzere kendi üzerindede bir miktar güç harcarlar.
Tıpkı elektrik motorlarında olduğu gibi . Motorun çektiği akımın 2 katı kadar v otomat sigorta ile beslenmesi gerekir.
elektrik motorlarındaki yıldız üçgen dönüşümüde motorun yüksek tork düşük devirle başlaması içindir. Elektrikci değilim fakat duymuşluğum var.
Yani smps deki 5 amper normal çalışma akımı değildir , smps nin besleme sigortası akım değeridir.
 
Arkadaşlar bizim köydeki eve tapu sorunundan dolayı elektrik aboneliği vermiyorlar. ben 400watt lik bir invertöre 72 amper akü almayı düşünüyorum, fazla kullanacağım bir cihaz yok 2-3 tane tasarruf lambasıyla bir tane Led tv çalıştıracağım. bu şekil kullanırsam kaç saat dayanır akü? birde bunun hesabı nasıl yapılıyor banada öğretin
dolu aküyle kaç saat ne kullanabiliriz sonuç alabildiniz mi benimde merak ettiğim bir konu
 
İnverter kullanarak 12 veya farklı bir voltajdan 220 V. elde edildiğinde hesaba katılması gereken bir noktaya dikkatinizi çekeyim.12 Voltta 220 volt veren inverter akü gerilimi 10 volta düştüğünde çıkışında 200 volt veya altında bir gerilim verecektir.Akü gerilimi 10 voltun altına düşerse akü dolu olarak kabul edilmez.Akü kapasite hesapları yapılırken dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst