7.5kW Havalandırma Fanı devrini sıcaklığa göre ayarlama

karakemal

Üye
Katılım
12 Tem 2021
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba Arkadaşlar,

Soğutma amaçlı havalandırma fanı sistemi kurulacak bir yerde temiz hava üfleyen fanımız 18.000 m3 debili 7.5kW gücünde bir motora sahip.
İstediğim içerideki sıcaklığa bağlı motorun devrini otomatik olarak azaltıp yada arttırmak.
Frekans inverter ile işi manuel olarak çözüyoruz bunu sisteme bir termistör ekleyerek nasıl otomatik hale getirebilirim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
termostat kullanabilirsin , termostatın rölesini sürücünün start-stop terminaline bağla istediğin sıcaklıga geldiğinde röle kapanır sürücü durur .
 
Resimdeki devrede ortam sıcaklığı artarsa ntc direnci düşecektir, Bu durumda analog input voltajı yükselip inverter hızını artırır , ortam soğuduğunda tam tersi çalışıyor, maliyeti 9 lira, direnic ve ntc değerlerini tecrübe edip hesaplayabilirsiniz,, https://www.direnc.net/5k-su-gecirmez-kablolu-ntc-50cm

NTC HIZ AYAR.png
 
Veya daha basit olarak PID desteği olan herhangi ısı kontroller ile sürücüye referans vererek bu işlemi yapabilirsiniz.
 
bu iş için nasıl biri sürücü kullanmak gerekir?
7.5Kw AC Frekans sürücüsü 0-10 veya 4-20 anolog hız referans girişi olan (<günümüzde desteklemeyen sürücü yok) ve seçeceğiniz sürücü ağır şart olursa daha rahat çalışacaktır.
 
PID yapalım isterseniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst